Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson i ettermiddag: - Ole er et sjeldent menneske

Hyller nordmannen i selvbiografien.

SNAKKER UT: De første detaljene fra Sir Alex Fergusons selvbiografi, som kommer i salg i England på torsdag, ble kjent i ettermiddag. Foto: REUTERS / Luke MacGregor / NTB Scanpix
SNAKKER UT: De første detaljene fra Sir Alex Fergusons selvbiografi, som kommer i salg i England på torsdag, ble kjent i ettermiddag. Foto: REUTERS / Luke MacGregor / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sir Alex Fergusons selvbiografi med det fengslende navnet «My Autobiography» kommer i salg i England førstkommende torsdag. Allerede i ettermiddag møtte skotten pressen for å snakke om boka.

Samtidig begynte de første dryppene fra boka, som først og fremst handler om managerens 26 år i Manchester United, å komme ut.

Boka er skyggeskrevet av Telegraph-journalisten Paul Hayward, og umiddelbart tyder mye på at Hayward har fått Ferguson til å åpne seg.

Blant annet omtaler han Roy Keane som «Peter Pan».

Hyller Solskjær Skotten er tøff mot mange, men en av dem som får mest positiv omtale er Ole Gunnar Solskjær.

- Ole er et sjeldent menneske. Han så på kampen og gjorde maksimalt ut av hver trening. Det var tydelig at han hadde et sterkt ønske om å bli trener senere, men det var mer enn det. Han forsøkte alltid å bli en så god spiller han overhode kunne, sa Fergusons på dagens pressekonferanse, ifølge Aftenposten.

I boka trekker Ferguson Solskjær frem som den aller beste avslutteren han har trent.

«Solskjærs avslutning kunne være majestetisk. Tankeprosessene hans underbygde egenskapene hans.», skriver han ifølge Aftenposten.

«Han var fornøyd med å være støttespiller. Så da hadde vi bare tre gretne angripere å håndtere. Yorke, Cole og Sheringham.», skriver han videre.

- Klaget aldri Ferguson var spesielt fornøyd med at Molde-manageren aldri klaget.

- Jeg er veldig heldig med at Ole aldri klaget. Jeg tror ingen annen spiller med de kvalitetene han hadde ville akseptert det. Teddy (Sheringham) var på meg etter hver kamp og klaget. Det skjønner jeg godt. Men Ole hadde en fantastisk tålmodighet, og ventet på sitt øyeblikk. Det var en gyllen tid for oss.

FÅR SKRYT: Sir Alex Ferguson hyller Ole Gunnar Solskjær i ettermiddag. Foto: AP / Jon Super / NTB Scanpix
FÅR SKRYT: Sir Alex Ferguson hyller Ole Gunnar Solskjær i ettermiddag. Foto: AP / Jon Super / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling