BLE SLÅTT: Manchester United-legenden Sir Alex Ferguson røper nye detaljer fra barndommen i en ny artikkel. Her fra boklanseringen av sin egen biografi i fjor. Foto: REUTERS/Phil Noble
BLE SLÅTT: Manchester United-legenden Sir Alex Ferguson røper nye detaljer fra barndommen i en ny artikkel. Her fra boklanseringen av sin egen biografi i fjor. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Ferguson i nytt intervju: Ble slått som barn

- Seks slag så hadde du store smerter, sier trenerlegenden.

(Dagbladet): I fjor kom den legendariske Manchester United-manageren Sir Alex Ferguson ut med en egen biografi. Denne uka fortsatte han å dele livserfaringer gjennom en artikkel i Times Educational Supplement.

I tidsskriftet forteller 72-åringen at han ble slått av læreren sin som 11-åring.

- Seks (slag) med det beltet, så hadde du store smerter. Jeg pleide å forsøke å dra hånda mi vekk, men det var den type straff du fikk om du ikke oppførte deg skikkelig, sier Ferguson.

Han forteller at læreren, Elizabeth Thompson, krevde enorm respekt fra elevene.

- Når jeg tenker på henne nå, forstår jeg at det ikke bare handlet om utdanning. Hun gjorde alt for at vi skulle strebe etter å bli den beste utgaven av oss selv, sier United-ikonet.

Ble inspirert Selv beskriver Ferguson dama som sto bak lærbelteslagene på følgende måte:

- Hun var en fryktet kvinne, med en enorm drive.

Ferguson lot seg likevel inspirere, og sier det var Thompson som ga ham hans drive og viljestyrke. Det er BBC som omtaler artikkelen. Der kommer det fram at Ferguson ikke bærer nag til sin tidligere lærer, selv om han ble slått mange ganger.

Ferguson, som selv var kjent for et eksplosivt temperament i sin tid som manager, forteller at det var Thompson som lærte han evnen til å aldri gi opp.

Fikk beltet tilsendt De to opprettholdt kontakten helt til hun døde. Da valgte familien hennes å sende det faktiske beltet Thompson brukte til å slå skotten med.

- Jeg kunne ikke gå i begravelsen hennes, for Manchester United hadde bortekamp, men noen måneder seinere mottok jeg en pakke. Hun hadde etterlatt beltet til meg. Nevøen hennes sendte det til meg sammen med et brev hvor det sto «Du vet mer om dette beltet enn noen andre», sier Ferguson, før han avslører at han nå har lagt det på kontoret hjemme i huset sitt.

Det virker ikke barnebarna hans å være utelukkende glad for.

- De er livredde for det, bekrefter han.