RETT I NETTET: Slik avgjorde Wayne Rooney Manchester-derbyet. Nå vil United-sjef Alex Ferguson har mer fra spissen også når laget ikke spiller på Old Trafford. Foto: AP/Jon Super
RETT I NETTET: Slik avgjorde Wayne Rooney Manchester-derbyet. Nå vil United-sjef Alex Ferguson har mer fra spissen også når laget ikke spiller på Old Trafford. Foto: AP/Jon Super Vis mer

Ferguson jekker ned Rooney

Etter fantomscoringen mot City.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Wayne Rooney ble matchvinner med et fantastisk saksespark da United slo City i byderbyet lørdag ettermiddag.

Etterpå fortalte 25-åringen at han sist scoret på samme måte som skolegutt, mens manager Alex Ferguson fortalte at han «aldri hadde sett noe liknende».

Men nå er det tilbake til hverdagen for Rooney, manager Ferguson minner spissen om en svært nedslående statistikk.

Borte ikke bra Rooney har bare scoret ett ligamål på bortebane det siste året, skriver The Guardian.

- Jeg håper dette er Wayne tilbake på sitt beste, sier Ferguson.

Ferguson retter også pekefingeren mot på Dimitar Berbatov, som måtte nøye seg med en plass på reservebanken fra start mot City. Bulgareren er ligaens toppscorer med imponerende 19 seriemål, men bare fire av dem borte.

- Vi må få slike kamper fra Wayne og Berba også på fremmed gress, det må jeg si. Det har ikke vært like gode på bortebane for oss. Det er et dilemma for oss, fordi de burde diktert kamper borte. Hvis de klarer det så vil det utgjøre en forbannet forskjell, sier skotten.

VIL HA MER: Sir Alex Ferguson krever mer av sine spisser, på tross av fantommålet til Rooney. Foto: AFP/ANDREW YATES
VIL HA MER: Sir Alex Ferguson krever mer av sine spisser, på tross av fantommålet til Rooney. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

Med seieren lørdag har United vunnet 13 av 14 hjemmekamper. På bortebane er det bare blitt tre av 12 seirer, men likevel leder laget fra Old Trafford serien med fire poeng på Arsenal.

I løpet av de tre neste ukene skal United på besøk både til Stamford Bridge og Anfield, skriver The Independent.

Vil øke forspranget - Vi er laget som må tas igjen. Vi vet hvordan det føles å være på ligatoppen, og hvordan komme over mållinja. Vi har erfaring både med manageren og spillerne, vi vet hva som skal til. Forhåpentligvis kan vil holde eller øke forspranget de neste seks-sju kampene, sier Rooney.

City-sjef Roberto Mancini har gitt opp ligagullet, og er enig med Rooney i at Uniteds har en helt egen evne til å avgjøre kamper.

- Noen United-spillere har en mentalitet som gjør at de tenker «nå kan jeg score et mål og forandre kampen». Jeg tror vi trenger å vinne én cup, en tittel. Hvis vi klarer det så kan vi endre hele mentaliteten til laget, sier Mancini.

VRAKET: Premier League-toppscorer Dimitar Berbatov fikk en forklaring på hvorfor han bare var reserve mot City. - Jeg måtte sette meg ned med ham, og jeg kan fortelle dere at jeg ikke likte det, sier Ferguson. Foto: AFP/ANDREW YATES
VRAKET: Premier League-toppscorer Dimitar Berbatov fikk en forklaring på hvorfor han bare var reserve mot City. - Jeg måtte sette meg ned med ham, og jeg kan fortelle dere at jeg ikke likte det, sier Ferguson. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer