Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson kjøper stort til sommeren

Skal ha to-tre nye spillere.

PÅ USA-REISE: Alex Ferguson presenterete Manchester Uniteds sommerturné i USA neste sommer da han lot seg intervjue om kjøpsplanene. Foto: AP/Julio Cortez
PÅ USA-REISE: Alex Ferguson presenterete Manchester Uniteds sommerturné i USA neste sommer da han lot seg intervjue om kjøpsplanene. Foto: AP/Julio Cortez Vis mer

(Dagbladet): Alex Ferguson har de siste sesongene ofte skuffet United-fans som ønsker at klubben klinker til med kjøp av store stjerner.

Pengene finnes, forsikrer Uniteds direktører. Men skottens forklaring på at han kniper igjen er at det ikke er mulig å få valuta for pengene i dagens marked.

Nå har 69-åringen bestemt at United uansett skal handle stort, til sommeren.

Støttes av Glazer-familien - Vi har bestemte spillere i tankene for øyeblikket, og to eller tre kommer til å skje. Vi får støtte av Glazerne når vi ønsker å forsterke laget, sier Ferguson til en rekke britiske aviser i dag.

Sist sommer hentet Ferguson inn tre spillere, alle var unge: Chris Smalling (21), Bebe (20) og Javier Hernandes (22).

Nå varsler Ferguson at Uniteds innkjøpspolitikk består.

- Det vi er gode på er å hente inn unge spillere, du har Ronaldo, Rooney og Chicharito (Hernandez). Vi er gode på slikt, så jeg tror ikke det er noen grunn til å endre på det. Vi fortsetter, og når de rette, unge spilleren blir tilgjengelige, så er det veien vi tar, sier Ferguson.

Han tror overgangssummene i Premier League stadig blir større fordi det er flere klubber som har penger.

Store summer - Jeg tror det er vanskelig å finne valuta for pengene nå fordi det er så stor etterspørsel etter de beste spilllerne, og omsetningen skapt i Premier League betyr at de store kjøpene skjer der. Det er veldig, veldig få små overganger. Jeg tror vi gjorde det siste gode kjøpet (med Hernandez), sier United-sjefen.

DET SISTE GODE KJØPET: Javier Hernandez kostet United sju millioner pund forrige sommer. Foto; AP/Marcio Jose Sanchez
DET SISTE GODE KJØPET: Javier Hernandez kostet United sju millioner pund forrige sommer. Foto; AP/Marcio Jose Sanchez Vis mer

Den nevnte meksikaneren sendte United videre i Champions League mot Marseille. Med FA-cupsemifinale mot byrival City og ledelse i Premier League har Fergusons menn kurs mot en trippel.

Men Storbritannias mestvinnende manager tror ikke på noen repetisjon fra 1999.

- Det blir mer vanskelig enn i 1999, fordi vi den gangen ikke hadde en eneste skade de siste tre månedene. Det er stor vilje til å få det til, hvem som helst som får muligheten vil gi alt for å oppnå det. Jeg er fornøyd med spillerne mine, de gir aldri opp, sier han.

Ett trofé er nok I fjor vant United ligacupen, Ferguson forteller at målet for årets sesong er opplagt:

- Hvis du vinner ett stort trofé hver år, så må du være fornøyd med det. Hvis det skjer at vi vinner bare ett av disse trofeene, så blir jeg henrykt.

Og han stusser på at mange allerede har tildelt United ligagullet.

- Det ser ut som det blir bare oss og Arsenal, men du vet aldri. Manchester City, Chelsea and Tottenham er fortsatt inne i bildet. Du kan ikke avskrive dem, men det kommer noen viktige kamper framover.

Derfor er han glad for at laget hans er skrudd sammen sånn at de scorer målene de trenger, gjerne på overtid.

UNITEDS NYE KEEPER? Rykteri Spania forteller at Atletico Madrid-målvakt David de Gea er på vei til Manchester United for omlag 200 millioner kroner. Foto: AFP/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
UNITEDS NYE KEEPER? Rykteri Spania forteller at Atletico Madrid-målvakt David de Gea er på vei til Manchester United for omlag 200 millioner kroner. Foto: AFP/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer

- Slik jeg ser det må hver kamp vinnes, for meg. Dette er må-vinne-kamper. Fordi hver gang du får tre poeng er du et lite steg nærmere mållinja.

Møter gjerne Barca Neste lille steg i ligaen skal tas borte mot West Ham lørdag ettermiddag.

Det aller siste skrittet mot en trippel kan tas på Wembley, i en Champions League-finale. Og dersom Barcelona står på andre siden av banen er ikke Ferguson akkurat vettskremt.

- Forhåpentligvis har de passert toppen. De er et forbilde for alle for hvordan fotball skal spilles. Xavi og Andres Iniesta viser enormt med mot, de vil alltid ha ballen. Og så har de den lille magikeren Lionel Messi på topp. som er vidunderlig å se på. Folk sier at du ikke ønsker å møte dem. Det er et privilegium. Det er den type utfordring du ønsker, sier Ferguson.

SLO UNITED I 2009: Ferguson forteller at han beundrer Andres Iniesta, Lionel Messi og resten av Barcelonas mannskap. Foto: AP/Manu Fernandez
SLO UNITED I 2009: Ferguson forteller at han beundrer Andres Iniesta, Lionel Messi og resten av Barcelonas mannskap. Foto: AP/Manu Fernandez Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media