Ferguson kjøpte Diouf usett

Fikk panikk da Arsenal viste interesse.

SOLSKJÆR-TIPS: Ole Gunnar Solskjærs anbefalinger og andre klubbers interesse skal ha vært avgjørende da Alex Ferguson i all hast bestemte seg for å hente Moldes Mame Biram Diouf til Manchester United.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
SOLSKJÆR-TIPS: Ole Gunnar Solskjærs anbefalinger og andre klubbers interesse skal ha vært avgjørende da Alex Ferguson i all hast bestemte seg for å hente Moldes Mame Biram Diouf til Manchester United. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

MOLDE (Dagbladet): Sir Alex Ferguson er nøye med å se på spillere som skal hentes til Manchester United. Det var ikke tilfelle med Moldes Mame Biram Diouf.

Sjokkovergangen ble kjent i går. Det var Ole Gunnar Solskjær som rådet United-sjefen til å handle raskt.

Dagbladet har snakket med flere kilder som har vært tett på overgangen til Mame Biram Diouf. De forteller at det er svært uvanlig at Ferguson gir klarsignal for kjøp uten at han selv har sett spilleren fra tribunen.

Det var også en del av avtalen at Molde Fotballklubb skulle slippe nyheten om overgangen. Manchester United er på Asia-turné og Ferguson møtte pressen på flyplassen i Kuala Lumpur. Der forsnakket United-sjefen seg og Molde måtte sende ut en pressemelding i all hast.

Overdrevet beløp
James Alan Robson i lokalavisa Manchester Evening News har fulgt Manchester United i flere år. Han forteller til Dagbladet at Manchester United neppe har betalt mer enn 35 millioner kroner for Mame Biram Diouf.

- Det er også temmelig sensasjonelt om Sir Alex ikke har sett Diouf spille. Jeg vil bli svært overrasket om det bare er videotaper som ligger til grunn for spontanhandelen. Men nå er jo Ole Gunnar Solskjær en person som nyter enorm tillit hos Sir Alex, så det er svært sannsynlig at Ole Gunnar har spilt en stor rolle i denne overgangen, forteller Robson til Dagbladet.

Han tror rapporter fra Jim Solbakken om andre klubbers store interesse for senegaleseren har havnet hos Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg tror Ferguson hadde planer om å vente til neste sommer med å kjøpe Diouf. Men når andre klubber kom på banen, ble frykten for å miste spilleren tunga på vektskålen — og Ferguson ga klarsignal til innkjøp.

INNERSVING: Ifølge britiske medier snappet Ferguson Mame foran nesen på Arsenal og Arsene Wenger. Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
INNERSVING: Ifølge britiske medier snappet Ferguson Mame foran nesen på Arsenal og Arsene Wenger. Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Ifølge de britiske tabloidene The Sun og Daily Mail inkluderte disse klubbene erkerival Arsenal - og Fergusons Diouf-kjøp omtales i engelske medier som en liten innersving på manager Arsene Wenger.

Døgnet rundt
De siste dagene har agent Jim Solbakken i agentfirmaet Solution jobbet nesten døgnet rundt med salget av Mame Biram Diouf. Onsdag forhandlet han med nederlandske Groningen og fikk der et konkret bud på Diouf. Han reiste onsdag kveld til Nice i Frankrike, hvor Diouf er på ferie, for å viderebringe tilbudet fra Groningen.

Parallelt med samtalene i Groningen har Solbakken forhandlet med United. Administrerende direktør i Molde Fotball, Tarje Nordstrand Jacobsen, ble informert om interessen fra de engelske mesterne tirsdag.

- Jeg kan bekrefte at Jim Solbakken har vært klubbens representant i forhandlingene med Manchester United. Torsdag var jeg på Gardermoen og sluttforhandlet med representanter fra Manchester United, forteller Nordstrand Jacobsen. Fredag ble kontrakten mellom Molde og Manchester United signert.

Mandag skal Diouf til legesjekk og i forhandlinger om sine personlige betingelser.

For å kunne spille i England, trenger Diouf åtte landskamper på rad eller åtte av de ti siste spilte offisielle kampene for Senegal.