Ferguson klager på Chelsea-fordel

- Ikke rettferdig.

Etter en tøff forsvarskamp mot Barcelona vil ikke Manchester United-manager Alex Ferguson love gull og grønne skoger i helgens viktige bortekamp mot Chelsea.

United forsvarte seg til 0-0 i mesterligakampen på Nou Camp etter tidvis å ha blitt rundspilt av ineffektive Barcelona. Chelsea så ut til å tape 0-1 borte mot Liverpool helt til en rødhåret nordmann dukket opp på overtid og scoret selvmål.

Ingen av lagene imponerte i semifinalene, lørdag møtes de i kampen som langt på vei kan avgjøre om United forsvarer ligagullet eller om Chelsea kan slå tilbake.

Ferguson gjør sitt for å kjøle ned gullsugne supportere. Han føler at Chelsea har en fordel.

Fordel for Chelsea

- Kampoppsettet er ikke rettferdig, men vi må gjøre det vi kan for å få spillerne klare etter Barcelona-kampen. Chelsea har en fordel i at de spilte en dag før oss, i tillegg til at vi har vært ute og reist. Vi skal gjøre det vi kan til tross for at vi bare har hatt 60 timer å forberede oss på, sier skotten, som kan styre laget til deres 15. tittel på 20 år lørdag.

Når tre kamper gjenstår, skiller det tre poeng mellom de to lagene.

Med seier på Stamford Bridge vil United øke forspranget til seks, og med en suveren målforskjell (+54 mot +36) har de røde djevlene gullet praktisk talt i lomma to kamper før serieslutt.

United har ikke vunnet på bortebane i serien siden 1-0 mot Derby 15. mars. Etter det er det blitt tre strake uavgjort. Chelsea er ubeseiret på de siste 18 ligakampene. Enda mer imponerende er det at laget er ubeseiret i seriesammenheng på hjemmegress siden 21. februar 2004, 80 kamper.

FORDEL CHELSEA?: Mens Chelsea har hatt en dag ekstra å forberede seg på, har Wayne Rooney & co bare fått 60 timer, sier Sir Alex Ferguson. Torsdag lot han spillerne slappe av i sola i Barcelona framfor å kjapp retur til England. Foto: REUTERS
FORDEL CHELSEA?: Mens Chelsea har hatt en dag ekstra å forberede seg på, har Wayne Rooney & co bare fått 60 timer, sier Sir Alex Ferguson. Torsdag lot han spillerne slappe av i sola i Barcelona framfor å kjapp retur til England. Foto: REUTERS Vis mer

United sliter i London. Ikke siden april 2002 har laget tatt full pott på Stamford Bridge.

Hvis Chelsea skal ha en mulighet til å vinne seriegullet denne sesongen, bør kampen på lørdag vinnes. I fjor endte tilsvarende møte 0-0.

Cech i form

Petr Cech reddet flere opplagte sjanser i mesterligakampen mot Liverpool tirsdag. Chelseas keeper er i kjempeform, til tross for at han nettopp er operert igjen. Han er klar over hvor mye de neste dagene vil bety for Chelseas sesong.

- Det er utrolig å tenke på hva som kan vinnes og tapes i løpet av de kommende dagene. Hver kamp er som en finale. Personlig spiller jeg fotball nettopp på grunn av slike kamper, sier tsjekkeren og tenker i tillegg på returmøtet med John Arne Riise og co. onsdag.

United forsterkes trolig med den kompromissløse midtstopperen Nemanja Vidic som er friskmeldt etter magetrøbbel, mens Chelsea med all sannsynlighet må klare seg uten Frank Lampard, som nettopp mistet sin mor.

- Vi må snakke med Frank om dette. Fotball er viktig, men det aller viktigste er hva han føler rundt dette, sa Chelsea-manager Avram Grant.

(NTB)

Ferguson klager på Chelsea-fordel
<B>LIKER SEG I SOLA:</B> Ferguson ser ikke altfor mye til sola i Manchester, og var tydelig fornøyd med været da United trente i Barcelona.