Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson krysser fingrene for Rooney

Tåler ikke å miste flere spisser.

Sir Alex Ferguson tvinner tommeltotter før helgens fotballkamper og håper at Wayne Rooney slipper unna straff etter episoden med Boltons Tal Ben Haim

For med både Ruud van Nistelrooy og Louis Saha på skadelisten trenger Ferguson 19-åringen på laget mot Middlesbrough på lørdag.

Rooney måtte riktignok hinke av banen etter kampen mot Aston Villa på tirsdag, men er etter alt å dømme klar til innsats på lørdag, hvis Det engelske fotballforbundet (FA) lar Rooney slippe unna.

Onsdag sitter nemlig FA-personell og gjennomgår både dommerens rapport og videofilm fra kampen mot Bolton, for å avdekke om Rooney brukte neven mot Boltons Tal Ben Haim. Hvis Rooney blir funnet skyldig i voldelig oppførsel på banen, må han se de neste tre kampene fra tilskuerplass.

Og Ferguson, som hardnakket påstår at Rooney ikke gjorde noe galt, men som har dårlige erfaringer tidligere i sesongen, da van Nistelrooy ble suspendert i tre kamper etter at FA hadde gjennomgått en annen video, hevder at Haim overreagerte og kaller spillerens oppførsel for «en skam».

I påvente av FAs beslutning kan Manchester United i det minste trøste seg med at en influensarammet Gary Neville har svettet ferdig under teppet og er kampklar igjen.

(©NTB)

HARDE DUELLER: Wayne Rooney var involvert i flere tøffe situasjoner i kampen mot Bolton. Foto: Scanpix/Reuters
HARDE DUELLER: Wayne Rooney var involvert i flere tøffe situasjoner i kampen mot Bolton. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media