Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson måtte skrive om selvbiografien etter Moyes-fiaskoen

Nytt kapittel.

UTVIDET VERSJON: Tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson gir ut en utvidet versjon av sin egen bok der han forteller om Moyes-nedturen. Foto: REUTERS/Phil Noble
UTVIDET VERSJON: Tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson gir ut en utvidet versjon av sin egen bok der han forteller om Moyes-nedturen. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson (72) gir ut en utvidet versjon av sin nyeste selvbiografi fra oktober i fjor.

Der slår den tidligere Manchester United-manageren tilbake mot kritikken om at han etterlot et gammelt lag til etterkommeren David Moyes og distanserer seg fra Moyes-fiaskoen som endte med en svak 7. plass i Premier League forrige sesong. Det er The Guardian som kommer med utdrag fra boka.

- Han (Moyes) skjønte ikke hvor stor United er som klubb, skriver Ferguson.

Tregt Den noe utvidede boka til skotten er først i salg fra torsdag. Ferguson mener at noe av grunnen til nedturen under Moyes skyldes en mer langsom spillestil.

- I spille med høyt tempo var noe United-spillerne var vant til å gjøre. Hvis tempoet falt, kunne jeg stramme det opp i pausa. «Dette er ikke oss», ville jeg sagt, skriver Ferguson.

Ferguson skriver også at han ikke var delaktig i avgjørelsen om å sparke David Moyes helt på tampen av forrige sesong. Og at han heller ikke hadde noe med ansettelsen av Louis van Gaal før denne sesongen.

Den 72-årige skotten skriver også at han forsøkte å overtale Moyes til å fortsette med Mike Phelan som United-assistent framfor å ta med sine egne til støtteapparatet.

Møte med Moyes Ferguson nevner også et spesielt møte mellom ham og Moyes. Det skjedde etter 3-0-tapet mot Manchester City 25. mars. Bare to serierunder tidligere hadde Liverpool slått United med samme sifre.

- Det var vanskelig å se det utfallet når det er Liverpool som påfører deg smerte. Det var en tung sesong for en United-supporter og det var tungt for meg fordi jeg visste det var mange gode spillere i stallen. Spillerne viste ikke sitt beste og det plasserte en tung byrde på Davids skuldre, skriver Ferguson.

Moyes fikk sparken 22. april.

Ferguson er også kritisk til de som mener han ga fra seg en utdatert klubb med gamle spillere.

- Chelsea var seriefavoritter før sesongen og de hadde seks spillere over 30 år. Jeg hørte ingen som satte spørsmålstegn ved spillergruppa deres, skriver Ferguson.

- Utdatert er en bisarr beskrivelse av den klubben jeg forlot. Har du ikke sett vårt nye treningsanlegg? skriver 72-åringen.

«Alex Ferguson - min selvbiografi» gis ut av Gyldendal i Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling