Ferguson med advarende pekefinger til Young

- Han skjønner nå hva vi vil stå for.

STRAFFE 1: Ashley Young var i offside i forkant og datt lett i den påfølgende duellen med Shaun Derry. Utfallet ble straffespark til Manchester United og rødt kort til QPR-spilleren. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB scanpix
STRAFFE 1: Ashley Young var i offside i forkant og datt lett i den påfølgende duellen med Shaun Derry. Utfallet ble straffespark til Manchester United og rødt kort til QPR-spilleren. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB scanpixVis mer

Følg den engelske fotballhelgen direkte i fotballstudio fra lørdag kl. 13.45.

(Dagbladet): Spillere med tendenser til akutt fallesyke innenfor motstanderens 16-meter, har vært et hett samtaleemne i engelsk fotball de siste par ukene, aktualisert av to straffesituasjoner med Manchester Uniteds Ashley Young i hovedrollen.

Etter Shaun Derry-situasjonen mot QPR for halvannen uke siden havnet Young i fokus igjen kampen mot gamleklubben Aston Villa, da han overspilte godt etter å ha fått foten til Ciaran Clark på seg inne i feltet.

STRAFFE 2: Ashley Young gjorde det meste ut av at hans tidligere lagkamerat Cieran Clark stakk ut en fot.Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB scanpix
STRAFFE 2: Ashley Young gjorde det meste ut av at hans tidligere lagkamerat Cieran Clark stakk ut en fot.Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB scanpix Vis mer

26-åringen har blitt møtt med massiv kritikk fra mange hold for å legge seg for lett. Heller ikke sjefen hans, Alex Ferguson, som legger en beskyttende arm rundt spillerne sine for nærmest enhver pris, lar den tidligere Watford og Villa-spilleren gå fri.

Håper på endring Under pressekonferansen før søndagens møte med Everton, fortalte skotten at han hadde tatt Young til side denne uka i et forsøk på å luke bort unotene fra spilleren som har vunnet flest straffespark i Premier League de siste tre sesongene med ni.

- Jeg har hatt en samtale med Ashley. Han skjønner hva vi ønsker å stå for. Forhåpentligvis fører det til en endring, sier Ferguson, ifølge nyhetsbyrået PA.

United-manageren står uansett på at det var straffespark, selv om Young gjorde det meste ut av at Clark satte ut en fot. Dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund redegjorde for øvrig tidligere i uka for at det er fullt mulig innenfor regelverket å både dømme straffespark og gult kort for filming.

IRETTESATTE YOUNG: Manchester United-manager Alex Ferguson har tatt Ashley Young til side.Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix
IRETTESATTE YOUNG: Manchester United-manager Alex Ferguson har tatt Ashley Young til side.Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix Vis mer

- Dersom spilleren ikke hadde forsøkt å stoppe Ashley, hadde han scoret. Det var en opplagt målsjanse. Det var kontakt, men han (Young) overdrev i forsøket på å få et straffespark. Jeg er ikke sikker på om han gikk etter straffespark, men han gikk selvsagt fort i bakken, sier Ferguson.

Ute etter United Samtidig mener han at mediene tar ekstra hardt i Young fordi han spiller for Manchester United, og mener det finnes verre og ferskere eksempler på å lure seg til fordeler.

- Folk har reagert fordi det var Manchester United. Jeg så Bayern München mot Real Madrid her om dagen, og det var fullstendig latterlig. Spillerne kastet seg og rullet seg rundt på en måte som ikke kan sammenliknes med det Ashley har blitt beskyldt for. Så er det bare å se til Chelsea-kampen (mot Barcelona). Vi lever i en tid der sånt er å forvente nå, sier Ferguson.

Han peker også på at ikke alt går Manchester Uniteds vei i tvilssituasjoner.

- Vi fikk ikke straffe mot Wigan forrige uke, men vi begynner ikke å hyle og skrike av den grunn. Slikt skjer. Vi fikk en imot mot Newcastle, men vi ropte ikke ut om det heller. Du får avgjørelser både med deg og mot deg. Tro meg, det jevner seg ut, sier Ferguson.