Ferguson mener City har gjort transfermarkedet sinnssykt

Men angrer på at han ikke ba om mer enn 800 mill for Ronaldo.

DUELL I DUELLEN: Manchester United-manager Alex Ferguson har nok ikke gitt opp å ta igjen City i kampen om ligagullet, men å ta igjen størrelsen på Roberto Mancinis lommebok, har han gitt opp for lengst. Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
DUELL I DUELLEN: Manchester United-manager Alex Ferguson har nok ikke gitt opp å ta igjen City i kampen om ligagullet, men å ta igjen størrelsen på Roberto Mancinis lommebok, har han gitt opp for lengst. Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLISVis mer

Fotballstudio kl. 14.30: Newcastle - Manchester City, kl. 17:00: Manchester United - Swansea

(Dagbladet): Tapet i lokalderbyet for en uke siden var et dypt hull i Manchester Uniteds vei mot et nytt ligagull, men de har fortsatt håp om å ta igjen naboklubb City med to runder igjen å spille.

Det manager Alex Ferguson har null håp om å ta igjen, er Citys økonomiske forsprang.

I et søndagsintervju gjengitt i en rekke aviser, deriblant Guardian, gjør skotten det helt klart at det er utenkelig at United skal kunne matche de lyseblås ressurser.

- Ingen kan matche dem, ingen. Det må vi akseptere, og så må vi prøve å gjøre ting på en annen måte. Vi er gode på å få opp yngre spillere, så vi får satse på det, selv om det gjenstår å se om det finnes en ny Paul Scholes eller Ryan Giggs der ute. De faller ikke akkurat ned fra trærne, sier Ferguson.

Galskap
Manchester United er blitt koblet til store navn som Eden Hazard og mindre navn som Oscar de Marco før sommerens overgangsvinduet, men Alex Ferguson har lagt seg på en nøktern linje de siste årene.

Det er på grunn av klubber som Manchester City, mener 70-åringen, som ifølge ham har skapt et sinnssykt marked der et fåtall spillere jages av parter med svært ulike ressurser.

- Det har vært galskap en stund nå, det er det klubber med penger som City har forårsaket. De kan kjøpe alle spillerne om de vil, og det gjør det vanskelig for de selgende klubbene å være fornuftige, sier Ferguson, som heller ikke har særlig tro på at de kommende reglene for økonomisk fair play skal kunne rette på situasjonen.

- Jeg ser ikke hvordan det skal fungere. Det handler ikke bare om de høyeste overgangssummene, det handler om de enorme summene klubber kan tilby i lønn. Spillere blir tilbudt latterlige summer, som er vanskelig å takke nei til. Vi kan komme med gode tilbud, men om en spiller ikke vil til United av fotballgrunner, kommer han ikke til å takke nei til latterlige pengesummer andre steder, sier United-manageren.

Ronaldo billig
Ferguson mener med andre ord at det er mange overprisede spillere der ute, men en han mener ikke er det, er verdens dyreste spiller.

Manchester United fikk 80 millioner pund da Cristiano Ronaldo gikk til Real Madrid, men det har vist seg i ettertid å være billig, hevder skotten.

- Det er fortsatt mulig å få mye for pengene når det kommer til suksess på det nivået. Ronaldo har scoret flere mål enn han har spilt kamper, sier Alex Ferguson.

- På den tiden syntes vi ikke 80 millioner pund var en dårlig avtale. Men hadde Real Madrid visst hvor god han ville bli, hadde de trolig betalt 160. Han har vært så fantastisk at vi kanskje skulle bedt om 800 millioner, sier Ferguson.

BILLIG: Cristiano Ronaldo scoret for Real Madrid igjen i går. 800 millioner for ham er ikke mye, sett i ettertid, mener Alex Ferguson. Foto: SCANPIX/EPA/MIGUEL ANGEL MOLINA
BILLIG: Cristiano Ronaldo scoret for Real Madrid igjen i går. 800 millioner for ham er ikke mye, sett i ettertid, mener Alex Ferguson. Foto: SCANPIX/EPA/MIGUEL ANGEL MOLINA Vis mer