Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson mener dette ikke har skjedd på sju år

Synes ikke Chelsea bør klage etter straffenekt.

EVRA HADDE ENGLEVAKT: Patrice Evra plasserte en fot på hver side av Ramires i kampens siste minutt, og sendte brassen i bakken med et brak innenfor 16-meteren. Men verken dommeren eller assistenten like ved siden av målet så grunn til å reagere. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
EVRA HADDE ENGLEVAKT: Patrice Evra plasserte en fot på hver side av Ramires i kampens siste minutt, og sendte brassen i bakken med et brak innenfor 16-meteren. Men verken dommeren eller assistenten like ved siden av målet så grunn til å reagere. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

(Dagbladet): I 2008 var det Tom Henning Øvrebø som ble hudflettet etter å ha oversett minst ett straffespark til Chelsea.

I gårsdagens 0-1-tap mot Manchester United var det spanske Alberto Undiano Mallencos tur til å stikke kjepper i hjula for de blå.

Til store protester - riktignok ikke så utagerende som da Øvrebø ble kjeppjaget av Michael Ballack og Didier Drogba - vinket Mallenco spillet videre da Patrice Evra sakset ned Ramires i kampens siste minutt.

Da Fernando Torres kanskje håpet på en kompensasjonsstraffe like etterpå ble han i stedet belønnet med gult kort for filming.

SINT: Carlo Ancelotti konfronterte den spanske dommeren Alberto Undiano Mallenco etter kampen. Foto: PA/KERIM OKTEN
SINT: Carlo Ancelotti konfronterte den spanske dommeren Alberto Undiano Mallenco etter kampen. Foto: PA/KERIM OKTEN Vis mer

Etter 0-1-tapet var Chelsea-manager Carlo Ancelotti ute på gresset for å konfrontere den spanske kamplederen.

- Alle vet at det skulle vært straffespark, sier italieneren om situasjonen der Ramires ble tatt.

- Problemet er at det er vanskelig å gi straffe i siste minutt, for å gjøre det må du ha personlighet, mot og karakter. Ikke alle dommere har de egenskapene, sier han.

- Vi fortjente det
UEFA har praktisert en måldommerordning i Champions League denne sesongen, der en mann plassert like bak dødlinja ved hvert mål skal hjelpe dommeren å se om ballen har vært over streken, eller om det har skjedd ulovligheter i feltet. Men heller ikke han tok affære da Evra tok mann og ikke ball.

- Det var ikke bare dommerens skyld, assistenten hans var i posisjon til å se at det var straffe. Jeg sa til dommeren etterpå at han skulle dømt.

FIKK GULT FOR FILMING: Fernando Torres gikk enkelt i bakken to ganger. I den siste situasjonen på overtid ble han belønnet med gult kort - og en real skyllebøtte fra Rio Ferdinand. Foto: EPA/KERIM OKTEN
FIKK GULT FOR FILMING: Fernando Torres gikk enkelt i bakken to ganger. I den siste situasjonen på overtid ble han belønnet med gult kort - og en real skyllebøtte fra Rio Ferdinand. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer

Sir Alex Ferguson mente på sin side at Ramires «hjalp til godt» i fallet. Uansett syntes han ikke nevneverdig synd på Chelsea.

- Noen sa at det kunne vært dømt straffe. Men det er den første straffeavgjørelsen på sju år som har gått i vårt favør på denne banen, så vi hadde gjort oss fortjent til det. Jeg har ikke dårlig samvittighet for det i det hele tatt. Fra der jeg satt så det ut som en 50-50-avgjørelse, sier United-manageren ifølge nyhetsbyrået PA.

Rio Ferdinand var inne på samme spor da han ble spurt om straffesituasjon like etter kampen.

- Jeg har ikke rukket å se situasjonen om igjen, men kanskje det var straffe. De har fått noen heldige avgjørelser her de siste årene. Det var på tide vi også hadde litt flaks, sier han ifølge goal.com.

Har klaget på urettferdighet
De to sikter nok til at United har tapt de siste par seriekampene på Stamford Bridge på kontroversielt vis. 1. mars fikk Chelsea en billig straffe da Yuri Zhirkov gikk ned i duell med Chris Smalling, samtidig som Ferguson var klar på at David Luiz burde vært utvist før straffesituasjonen. Chelsea vant 2-1 - og etterpå slaktet United-manageren dommeren så grundig at han fikk til sammen fem kampers karantene.

F*** OFF: Chelsea-fansen i bakgrunnen satte ikke veldig pris på Rooney la seg ned akkurat foran dem. Foto:  (AP Photo/Alastair Grant)
F*** OFF: Chelsea-fansen i bakgrunnen satte ikke veldig pris på Rooney la seg ned akkurat foran dem. Foto: (AP Photo/Alastair Grant) Vis mer

Da John Terry ble matchvinner med kampens eneste scoring sesongen i forveien følte også United seg snytt, og Ferguson uttalte etterpå at han mistet «all tillit til dommerstanden».

Men i går var det altså United som var heldige - selv om Patrice Evra er av en annen oppfatning.

- Jeg gikk etter ballen, og traff både den og spilleren. Jeg var ikke redd for at han skulle dømme straffe, sier franskmannen i The Independent.

Når det gjaldt Fernando Torres - som hisset på seg Rio Ferdinand og Nemanja Vidic både før og etter pause etter å ha falt lett innenfor 16-meteren - hadde sir Alex Ferguson følgende på hjertet:

HØYT OG LAVT: Rio Ferdinand var stor i Uniteds midtforsvar i sin første kamp på nesten to måneder. I denne situasjonen forårsaket han derimot frispark i farlig posisjon, etter å ha raspet Florent Malouda i ansiktet idet foten kom ned. Foto:  REUTERS/Stefan Wermuth
HØYT OG LAVT: Rio Ferdinand var stor i Uniteds midtforsvar i sin første kamp på nesten to måneder. I denne situasjonen forårsaket han derimot frispark i farlig posisjon, etter å ha raspet Florent Malouda i ansiktet idet foten kom ned. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

- Han filmet, og ble straffet for det.

Ancelotti er optimist
Takket være Wayne Rooneys scoring i 1. omgang vant United på Stamford Bridge for første gang siden 2002, og nå har de et solid overtak foran kvartfinalereturen på Old Trafford kommende tirsdag.

Ancelotti har imidlertid ikke gitt opp - laget hans vant tross alt 2-1 borte mot United så seint som i fjor vår.

- Vi har selvtilliten til å greie det. Situasjonen var ganske lik i fjor, vi måtte vinne på Old Trafford og gjorde det, sier Chelsea-manageren.

SIDELENGS RULLE: Wayne Rooney feiret uten banneord denne gang, men rullet i stedet sidelengs foran Chelsea-fansen. Foto:  REUTERS/Dylan Martinez
SIDELENGS RULLE: Wayne Rooney feiret uten banneord denne gang, men rullet i stedet sidelengs foran Chelsea-fansen. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media