Ferguson mener feil mann gikk fram til straffemerket

- Tåpelig å miste poeng på den måten.

I KEEPERHØYDE: Nanis skudd var plassert godt ute mot stolpen, men var verken hardt eller i god høyde. Dermed greide Fulham-keeper David Stockdale å holde laget sitt inne i kampen - og like før slutt utliknet Brede Hangeland til 2-2. Foto:    EPA/GERRY PENNY
I KEEPERHØYDE: Nanis skudd var plassert godt ute mot stolpen, men var verken hardt eller i god høyde. Dermed greide Fulham-keeper David Stockdale å holde laget sitt inne i kampen - og like før slutt utliknet Brede Hangeland til 2-2. Foto: EPA/GERRY PENNYVis mer

||| (Dagbladet): Wayne Rooney er Manchester Uniteds faste straffeskytter, men et magevirus gjorde at oppgaven måtte tildeles noen andre til gårsdagens bortemøte mot Fulham.

Da Damien Duff på klønete vis sparket ballen opp i egen hånd noen minutter før full tid fikk de røde en gyllen mulighet til å punktere matchen fra straffemerket.

Noen stusset da Nani, og ikke Ryan Giggs, la ballen til rette på ellevemetersmerket. Portugiseren stoppet opp én gang i tilløpet før han satte ballen i den berømte keeperhøyden. David Stockdale kastet seg mot høyre og reddet.

Har vært sikker før
Til stor irritasjon for sir Alex Ferguson - som mente feil mann fikk sjansen til å avgjøre.

- Jeg synes Ryan Giggs skulle tatt straffesparket. Mot Tottenham forrige sesong scoret Ryan på to straffer, og Nani var på banen da det skjedde. Ryan burde kanskje tatt det, sier Ferguson til MUTV.

Om Nani hadde scoret ville United gått opp til 3-1 og kampen ville vært kjørt. I stedet utliknet Brede Hangeland i siste ordinære minutt med en kraftfull heading.

Kanskje kan det kalles etterpåklokskap å si at Nani aldri burde tatt straffesparket - han har tross alt scoret på den måten både i en Champions League-finale og i flere oppkjøringskamper - men etterpåklokskap er som kjent den mest presise vitenskap vi har.

Og du trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at straffemissen ble kostbar for United.

TRODDE UNITED SLAPP MED SKREKKEN: Men Ferguson innrømmer at Fulham fortjente poeng. Foto: AP Photo/Sang Tan
TRODDE UNITED SLAPP MED SKREKKEN: Men Ferguson innrømmer at Fulham fortjente poeng. Foto: AP Photo/Sang Tan Vis mer

- Når du får muligheten til å drepe kampen på den måten bør du gripe muligheten. Det var en misbrukt sjanse og det ga dem et løft, fikk publikum på føttene og så fikk de utlikningen. Da vi fikk 2-1 tenkte jeg at «her slapp vi med skrekken», sier Ferguson.

Skryter av Fulham
Samtidig berømmer han Fulham-keeper Stockdale for redningen.

- Han forflyttet seg veldig raskt, og du må gi ham honnør for det. Men høyden på straffesparket er avgjørende, og kanskje kom det i en dårlig høyde.

Ferguson er en dårlig taper og gjør sjelden noe for å skjule det når United har tapt poeng, men i går tillot han seg å være raus overfor motstanderen.

- I rettferdighetens navn var Fulham det beste laget i andre omgang. Jeg synes ikke vi fortjente å lede 2-1. De skapte masse problemer for oss, særlig Bobby Zamora. Vi kan ikke klage på resultatet ut fra kampbildet, sier Ferguson.

FORETRAKK GIGGS: Ryan Giggs scoret to ganger på straffe mot Tottenham forrige sesong, begge mens Nani var på banen. Foto: EPA/MAGI HAROUN
FORETRAKK GIGGS: Ryan Giggs scoret to ganger på straffe mot Tottenham forrige sesong, begge mens Nani var på banen. Foto: EPA/MAGI HAROUN Vis mer