DRØMME-ÅR: I 1999 vant Manchester United serien, FA-cupen og Champions League. Nå sier Sir Alex Ferguson at årets lag er enda sterkere enn laget fra 1999.  Foto: Michael Kappeler/ REUTERS/ NTB Scanpix
DRØMME-ÅR: I 1999 vant Manchester United serien, FA-cupen og Champions League. Nå sier Sir Alex Ferguson at årets lag er enda sterkere enn laget fra 1999. Foto: Michael Kappeler/ REUTERS/ NTB ScanpixVis mer

Ferguson mener Manchester United er sterkere nå enn da de vant "The Treble"

Men krever fokus for å ikke snuble på veien.

(Dagbladet): I 1999 vant Manchester United både Premier League, FA-cupen og Champions League, mest kjent som The Treble.

Laget har ikke lagt skjul på at de drømmer om å gjenta bragden, og i et intervju med Sky Sports sier manager Sir Alex Ferguson at årets lag er enda sterkere enn laget fra 1999.

- Vi har et sterkere lag nå. Da vi var i Champions League-finalen i 1999 var både Keane og Scholes suspendert, mens Henning Berg var skadet. Likevel måtte jeg hente inn en spiller (Jonathan Greening) som bare hadde spilt en eller to kamper på førstelaget. Han fikk medalje for å sitte på benken. Det gir en idé om styrken på laget, sier Ferguson.

Manchester United leder Premier League med 12 poeng, og spilte første åttedelsfinale i Champions League 1-1 borte mot Real Madrid.

Selv om laget så langt fortsatt har sjans til å ta en ny The Treble, sier Ferguson at de må holde holde fokuset på rett plass.

- Det er gøy å se tilbake på hvordan det var da, men vi må ikke la oss rive med. Spesielt ikke i FA-cupen, hvor alt kan skje. Vi vil ikke la noe komme som et sjokk, sier han til Sky Sports.

Og det har han helt rett i, for i år har det vært flere overraskelser i FA-cupen.

I kveld ble Arsenal slått ut av Blackburn, mens Liverpool ble slått ut av Oldham i forrige runde. Det ble også Tottenham av Leeds, QPR av MK Dons, og Norwich ble slått ut av Luton, som spiller i conference national.

På mandag møter Manchester United Reading i FA-cupens femte runde.

- For mange folk blir mandag litt sånn «ja, det er Reading, vi har akkurat vært i Madrid, det var en bra kveld og på mandag vil det ordne seg uansett». Men mandagens kamp fikser seg ikke selv. Vi må sørge for seier, sier Ferguson.

- Vi må levere en kamp hvor spillerne både respekterer motspillerne, men også det faktum at FA-cupen produserer overraskelser.

LEGENDE: Paul Scholes jubler etter å ha scoret mot Newcastle United i FA-cup-finalen i 1999. Nå kan han og resten av Manchester United være på vei mot en ny The Treble. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Paul Scholes jubler etter å ha scoret mot Newcastle United i FA-cup-finalen i 1999. Nå kan han og resten av Manchester United være på vei mot en ny The Treble. Foto: NTB Scanpix Vis mer