IRRITERT: Sir Alex Ferguson mener Tottenham har manipulert regelverket i forbindelse med kjøpet av tidligere United-spiller Ezekiel Fryers.
IRRITERT: Sir Alex Ferguson mener Tottenham har manipulert regelverket i forbindelse med kjøpet av tidligere United-spiller Ezekiel Fryers.Vis mer

Ferguson mener Tottenham har manipulert regelverket

Raser etter at klubben signerte tidligere United-forsvarer Ezekiel Fryers.

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson er skuffet og sint etter at hans tidligere forsvarsspiller Ezekiel Fryers signerte med Tottenham i det januarvinduet åpnet.

Tottenham var interessert i unggutten allerede i fjor, men da ble ikke Manchester United og Londonklubben enige om hvor stor kompensasjon Manchester hadde krav på, og det endte med at Fryers gikk til i den belgiske klubben Standard Liege.

Tapte penger United skal i følge BBC ha krevd seks millioner pund i utdanningskompensasjon, noe Tottenham ikke ønsket å betale.

På grunn av andre regler i Belgia rundt utdanningskompensasjonen fikk United bare én million pund da Fryers gikk til Standard Liege i august.

Drøye fire måneder senere kjøper Tottenham Fryers for tre millioner pund, halvparten av det de hadde måttet betale Manchester United.

Ferguson ønsker nå en etterforskning av det han kaller en manipulasjon av regelverket.

 - For å være ærlig ventet vi at dette ville skje. For meg ser dette ut som en åpenbar manipulasjon av regelverket, sier Ferguson til Manutd.com.

Føler seg lurt Ferguson reagerer på Tottenhams oppførsel.

 - Tottenham prøvde å kjøpe ham av oss, men de ville ikke betale det vi skulle ha, men spurte om de kunne ta ham for prøvespill, og på den tiden var han ute av kontrakt i juni uansett, sier Ferguson.

Han tror klubbskifte har vært planlagt.

- Så han dro til Tottenham  på prøvespill, og han dro til Portugal med dem. Så sa de at de ikke var forberedt på å betale pengene, og plutselig, signerte han for Standard Liege. Vi mistenkte umiddelbart at han ville tilbake til Tottenham i januar og det er det som har skjedd. Det er en Daniel Levy avtale (styreleder i Tottenham, journ. anm.). Du vet, det er hans fingeravtrykk over alt. Det er den slags ting vi forventet at han skulle gjøre.

Hadde hjemlengsel Tottenham avviser Fergusons beskyldninger.

- Zeki Fryers var ute av kontrakt i sommer. Vi hadde sett på muligheten for å signere spilleren, men klarte ikke å bli enige om betingelsene Manchester United ønsket, sier en talsmann for klubben.

- Zeki valgte å gå til Standard Liege, som utbetalte kompensasjonen til Manchester United. Zeki likte seg i Standard, nen da de sparket manageren sin i november var ikke Zeki en del av den nye managerens plan, noe han aksepterer og forstår at skjer i fotball.

Talsmannen sier forsvarsspilleren også ønsket seg tilbake til England.

- Det var en kombinasjon av dette, og det faktum at han hadde fått hjemlengsel og ønsket å vende tilbake til England, at hans representanter tok kontakt med klubber i England. Dette ga oss en ny mulighet til å signere spilleren.

MELDT OVERGANG: Ezekiel Fryers drar tilbake til England etter bare drøye firemåneder i Standard Liege. Foto: NTB Scanpix
MELDT OVERGANG: Ezekiel Fryers drar tilbake til England etter bare drøye firemåneder i Standard Liege. Foto: NTB Scanpix Vis mer