Ferguson mente Cardiff var dømt til å bli et mareritt for Solskjær

Ny bok.

TRODDE IKKE HAN VILLE LYKKES: Alex Ferguson røper i sin nye bok at han mente Solskjærs Cardiff-prosjekt var dømt til å mislykkes.
Foto: Hans A  Vedlog / Dagbladet
TRODDE IKKE HAN VILLE LYKKES: Alex Ferguson røper i sin nye bok at han mente Solskjærs Cardiff-prosjekt var dømt til å mislykkes. Foto: Hans A Vedlog / DagbladetVis mer

(Dagbladet:) Da Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som Cardiff-manager i januar 2014, meldte flere engelske medier at Sir Alex Ferguson hadde frarådet nordmannen å takke ja til jobben. Da Solskjær ble ansatt, ble han tidlig bedt om å bekrefte påstandene.

- Absolute nonsense, svarte Solskjær den gangen - eller «det totale nonsens», som vi best kan oversette det til.

Han bekreftet imidlertid at de hadde snakket sammen.

- Han (Ferguson) ønsket meg lykke til, og ga meg noen gode råd, som han alltid gjør. Jeg hadde en god samtale med ham, sa Solskjær, en uttalelse som ble gjengitt av blant annet The Independent.

Trodde ikke han kom til å ta jobben
Men skal vi tro Alex Fergusons nye bok, som har tittel «Leading», var Ferguson svært skeptisk til nyheten om Solskjærs Cardiff-forhandlinger. I boka forteller Ferguson følgende, rapporterer Wales Online:

«Jeg leste i avisene at han var i avsluttende samtaler med Vincent Tan, Cardiff-eieren som akkurat hadde sparket Malky Mackay. Jeg tenkte med meg selv: «Selvfølgelig vurderer han ikke å ta jobben, det er dømt til å bli et mareritt»».

Videre:

«Jeg sendte en tekstmelding til Ole og ga ham noen klare råd. Jeg sa: «Du vil aldri stå sterkere i eierens øyne enn i morgen. Derfor må du få med alt, helt ned til den minste detalj som kan påvirke din måte å være manager på, nedskrevet i kontrakten». Ni måneder seinere skjedde det uunngåelige, og Tan bestemte seg for å hente en ny manager», skriver Ferguson, og legger til:

«De gode nyhetene for Ole var at han hadde en vanntett kontrakt, og at talentet hans kommer til å bli anerkjent av en mer takknemlig eier».

Sortien 17. september fikk Vincent Tan nok etter det forsmedelige hjemmetapet mot Middlesbrough. Solskjær ble pepet ut av hjemmefansen. 17. plassen på tabellen i The Championship var altfor dårlig for opprykksambisiøse Tan.

Dagen derpå bekreftet klubben at Solskjær var ferdig som manager.

Dermed fikk ikke Solskjær mer enn 25 kamper som manager for Cardiff, og bare fem av dem endte med seier.

Alle de tre norske kjøpene hans, Jo Inge Berget, Mats Møller Dæhli og Magnus Wolf Eikrem, forsvant også fra klubben i tida etterpå.

I skrivende stund ligger forøvrig Cardiff på åttendeplass på Chamionship-tabellen med tolv poeng etter åtte kamper.