Ferguson mister Queiroz til Portugal

Klarte ikke overtale assistenten.

(Dagbladet.no): Manchester United ser ut til å ha tapt den første av to kamper for å beholde to viktige portugisere på Old Trafford denne sommeren.

I går kveld skal klubben motvillig ha gitt assistentmanager Carlos Queiroz tillatelse til å forlate Old Trafford for å overta etter Luiz Felipe Scolari som landslagstrener for Portugal.

Avtalen ble forhandlet ferdig i går kveld av United-direktør David Gill og presidenten i det portugisiske fotballforbundet, Gilberto Madail, skriver The Guardian. United skal ifølge avisa få omkring ti millioner i kompensasjon.

I skrivende stund har ikke avtalen blitt offentlig bekreftet fra noen av partene, men en bekreftelse er ventet å komme snarlig. 

Takket nei til lønnsøkning

Alex Fergusons overtalelsesforsøk og et tilbud om lønnsøkning var ikke nok til å stoppe Queiroz. Penger kunne ikke matche fristelsen ved å lede landet sitt mot et nytt mesterskap.

- Jeg er fra Portugal, og som enhver portugiser ville jeg elske å komme tilbake til landslaget, sa han for et par dager siden.

Samtidig understreket han at det var opp til United og forbundet å bli enige om betingelsene for en eventuell overgang. Den enigheten nådde de altså i går.

SKILLES IGJEN: Alex Ferguson må nok en gang se assistent Carlos Queiroz forlate ham og Manchester United. Sist dro portugiseren til Real Madrid og var tilbake etter et år. Nå skal han lede Portugals landslag. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
SKILLES IGJEN: Alex Ferguson må nok en gang se assistent Carlos Queiroz forlate ham og Manchester United. Sist dro portugiseren til Real Madrid og var tilbake etter et år. Nå skal han lede Portugals landslag. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer

Queiroz skal ha skrevet en fireårsavtale med Portugal. Etter forhandlingene i Lisboa er det ventet at han i dag reiser tilbake til Manhcester for å takke for seg.

Ingen Real-suksess

Queiroz var landslagstrener for Portugal også tidlig på 1990-tallet. De siste årene har han vært Fergusons assistent over to perioder, bare avbrutt av et år som Real Madrid-sjef i 2003-04-sesongen. Året endte uten troféer for de hvite og sparken for Queiroz.

I United har han imidlertid hatt en høy stjerne, og har vært nevnt som en aktuell arvtaker for Ferguson når han en eller annen gang velger å pensjonere seg.

Dermed må Ferguson ut på jakt etter en ny assistent. En annen grunn til bekymring for United, er at Queiroz var regnet som viktig i jobben med å overbevise Cristiano Ronaldo om å bli værende i Manchester.

• Din mening: Hvem bør bli ny assistentmanager i Mnachester United?

Ferguson mister Queiroz til Portugal