ANKLAGET FOR RASISME:Dommer Mark Clattenburg er anklaget for rasisme mot Chelsea-spiller John Obi Mikel i kampen mot Manchester United søndag. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
ANKLAGET FOR RASISME:Dommer Mark Clattenburg er anklaget for rasisme mot Chelsea-spiller John Obi Mikel i kampen mot Manchester United søndag. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNISVis mer

Ferguson nekter å tro Mikel ble rasehetset

Støtter Clattenburg.

(Dagbladet): Først handlet det om Mark Clattenburgs tabber på banen, så hva dommeren sa til John Obi Mikel.

Premier League-dommeren ble onsdag kveld offisielt klaget inn til det engelske fotballforbundet av Chelsea, flere vitner skal ha hørt den svartkledde omtale nigerianeren som «monkey».

Alex Ferguson satt på United-benken da Clattenburg preget toppoppgjøret på Stamford Bridge søndag, og han sier rett ut at han ikke tror på Chelsea-spilernes påstander.

- Jeg tror ikke Mark Clattenburg ville kommet med slike kommentarer. Jeg nekter å tro på det, sier Ferguson ifølge nyhetsbyåret PA.

Overbevist Ferguson
United-sjefen har ingen andre teorier hva som skjedde mellom dommeren og Mikel.

- Jeg tror det er utenkelig i dagens klima. Jeg tror bare ikke på det, rett og slett. En dommer kan ikke synke så lavt, det er ikke mulig. Det er jeg overbevist om.

Ferguson roste etter kampen Clattenburg, han mente fløyteblåseren gjorde rett i å vise ut Fernando Torres fordi Spania-spissen ramlet lett etter taklingen fra Jonny Evans.

Aldri opplevd klaging
Skotten er selv ikke fremmed for å kritisere dommere, men kan nesten ikke huske sist en United-spiller klaget på dommersverting.

- De siste 15 årene har jeg ikke opplevd at spillere, ikke en eneste gang, har kommet til meg og fortalt at dommeren bannet til dem under kamp. Så der står jeg, jeg tror ikke på dette, sier Ferguson.

Ifølge nyhetsbyrået PA får ikke Clattenburg bare støtte av Ferguson. Assistentdommerne som hørte hvert hans eneste ord underveis i kampen, på øret, forventes å vitne til fordel for 37-åringen.

STØTTER DOMMEREN: Manchester Uniteds Alex Ferguson er overbevist om at dommer Mark Clattenburg ikke var rasistisk mot Mikel mot Chelsea forrige helg. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
STØTTER DOMMEREN: Manchester Uniteds Alex Ferguson er overbevist om at dommer Mark Clattenburg ikke var rasistisk mot Mikel mot Chelsea forrige helg. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer