GULT OG GRØNT HAR ERSTATTET RØDT: Glazer-fiendtlige bannere blir fjernet på Old Trafford, men vaktene kan ikke stoppe fansen fra å kle seg i protestfargene grønt og gult - noe de har gjort i hopetall de siste ukene. I kveld kan supporterne ta protesten et hakk lenger gjennom å stå på utsiden av stadion når kampen mot Milan sparkes i gang. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
GULT OG GRØNT HAR ERSTATTET RØDT: Glazer-fiendtlige bannere blir fjernet på Old Trafford, men vaktene kan ikke stoppe fansen fra å kle seg i protestfargene grønt og gult - noe de har gjort i hopetall de siste ukene. I kveld kan supporterne ta protesten et hakk lenger gjennom å stå på utsiden av stadion når kampen mot Milan sparkes i gang. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

Ferguson nekter å tro på rykter om Milan-boikott

10 000 United-fans kan aksjonere mot Glazer i kveld.

||| • Følg Manchester United - Milan i vårt livestudio kl. 20.45 i kveld

(Dagbladet): Manchester United-fansens protester mot klubbens forhatte eiere har så langt handlet om å ikle seg fargene fra den gangen klubben het Newton Heath, samt taktfaste anti-Glazer-rop under kampene.

I kveld vurderer man å ta det hele et skritt lenger.

I flere uker har det vært «hvisket» om å stå på utsiden av portene på Old Trafford når dommeren blåser i gang kveldens returmøte mot Milan kvart på åtte lokal tid - og la setene stå tomme de første 10 minuttene av kampen.

Tror kampen er for viktig
Hvor stor oppslutning initiativet får gjenstår å se, men en eventuell demonstasjon vil være lite populær hos sir Alex Ferguson. Etter kampen på San Siro for drøye to uker siden understreket skotten at han ikke har noen problemer med supporternes protester så lenge de ikke rammer de 11 rødkledde ute på banen.

Om 10 000 av de mest hardbarkede supporterne glimrer med sitt fravær i kveld kan likevel nettopp det skje.

Ferguson tror det uansett ikke før han ser det.

- Fansen kommer ikke til å gjøre det. Denne kampen er for viktig til det, sa han på gårsdagens pressekonferanse, ifølge PA.

Hevder de ikke har regien
Samtidig kan man spørre seg om ikke en slik demonstrasjon vil være mer virkningsfull i et så viktig oppgjør enn i en «grå» ligakamp, hvor David Beckhams retur til Old Trafford sørger for at Europas øyne vil være rettet mot Manchester i kveld.

Protestorganiasjonen MUST (Manchester United Supporters Trust) har gått fra rundt 30 000 til 125 000 medlemmer i løpet av de siste ukene, og hevder de ikke trekker i trådene for en aksjon i kveld.

Men de vil ikke motsette seg det heller.

PÅ GAMLE TRAKTER: David Beckham ankom Manchester uten et grønt og gult skjerf om halsen, men kommer like fullt til å få en hjertelig velkomst på Old Trafford av sine gamle supportere i kveld. Foto: REUTERS/Phil Noble
PÅ GAMLE TRAKTER: David Beckham ankom Manchester uten et grønt og gult skjerf om halsen, men kommer like fullt til å få en hjertelig velkomst på Old Trafford av sine gamle supportere i kveld. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Vi koordinerer ikke noe, men vi er ikke mot det. Folk kan få avgjøre selv hvordan de vil uttrykke seg, men vi presser ikke på med dette. Vi har andre prioriteringer. Vi er mer interessert i at folk deltar i kampanjen på internett. Grønt og gult er et bedre bilde på kampanjen for et eierskifte, mener han, ifølge Daily Mail.

Avisa siterer imidlertid en annen, anonym kilde i MUST, som hevder aksjonen har vært under planlegging i månedsvis.

- Dette har vært på trappene lenge. Ideen skjøt fart for et par uker siden, men i realiteten har vi forberedt noe slikt i flere måneder. Millioner av mennesker - kanskje snakker vi til og med en milliard - kommer til å se denne kampen, og når de ser tusenvis av tomme seter vil det sende en klar beskjed til Glazer-familien. Jeg har hørt at 10 000 kan bli involvert, sier kilden.

Tror stadion vil syde
Sir Alex Ferguson forventer imidlertid at Old Trafford-publikummet viser seg fra sin beste side i kveld, som de gjerne gjør på europacupkvelder når mye står på spill.

- Old Trafford kommer til å gynge, og enten de stiller i de tradisjonelle røde fargene eller i protestfargene grønt og gult, er jeg sikker på at supporterne vil stå sammen og hjelpe oss til å avansere til neste runde, sier Ferguson.

Manchester United har et ypperlig utgangspunkt etter å ha vunnet 3-2 i det første oppgjøret. Wayne Rooney scoret to ganger i den kampen, og er friskmeldt i tide til kveldens returoppgjør.

HAR BEDT FANSEN SKÅNE LAGET FOR PROTESTENE: Men sir Alex tror uansett kampen i kveld er for stor og viktig til at supporterne holder seg på utsiden av stadion kl. 19.45 lokal tid. Foto: AP Photo/Jon Super
HAR BEDT FANSEN SKÅNE LAGET FOR PROTESTENE: Men sir Alex tror uansett kampen i kveld er for stor og viktig til at supporterne holder seg på utsiden av stadion kl. 19.45 lokal tid. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer