KALD FLYTUR: Passasjerene på flyreisen AF1068 fikk onsdag frysninger nedover ryggen da de så hvem de skulle fly med. Sir Alex Ferguson og Roy Keane skulle for første gang dele oksygen etter at biografiene deres ble revidert i fjor høst. Stemningen var ubehagelig. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES.
KALD FLYTUR: Passasjerene på flyreisen AF1068 fikk onsdag frysninger nedover ryggen da de så hvem de skulle fly med. Sir Alex Ferguson og Roy Keane skulle for første gang dele oksygen etter at biografiene deres ble revidert i fjor høst. Stemningen var ubehagelig. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES.Vis mer

Ferguson og Keane fløy sammen fra Paris. Det kunne aldri bli hyggelig

Isfront.

(Dagbladet): Snart ti år har gått siden sist tidligere Manchester United-trener Sir Alex Ferguson, og hans tidligere kaptein og spiller Roy Keane snakket sammen ansikt til ansikt.

Begge var imidlertid i Paris under PSGs kamp mot Chelsea tirsdag, og sammen med Guardian-journalist Daniel Taylor havnet de to også tilfeldigvis på samme fly hjem til England.

Stygge blikk Taylors skildring av denne merkverdige flyreisen vitner om at de to på ingen som helst måte ønsket å benytte denne anledningen til å rense lufta de to imellom.

«Keane satt urokkelig ved vinduet. På den andre siden satt Ferguson, tre rader bak. To menn som en gang i tiden hadde så mye til felles, gir nå inntrykk av at de helst ikke vil dele på det samme oksygenet engang», skriver han.

Dette til tross for at Keane så sent som i fjor høst lovet å gi Ferguson en real skyllebøtte dersom de to møttes igjen.

- Helt ærlig, så tror jeg at jeg hadde skjelt ham ut. Ja, hvorfor ikke? Jeg hadde spurt ham om hvorfor han snakker tøv om oss. Jeg er 43 år nå, skal jeg være redd for han?, sa Keane til BBC i oktober.

Ferguson skal på sin side ha gitt Keane ett enkelt blikk, før han tilbragte resten av turen begravd i avisen sin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Cathy (Fergusons kone) dultet ham i skulderen da Keane kom inn. Ferguson løftet blikket, smalnet øynene, og fortsatte å lese sportssidene», skriver Taylor.

Biografi-krangel Flyturen kunne gitt de to anledning til å endelig få snakket ut om de kontroversielle påstandene de har kommet med om hverandre i biografiene sine.

Ferguson har kalt Keane for «Peter Pan», mens Keane omtalte Ferguson som «Nådeløs og kynisk». Keane har også anklaget Ferguson for å bruke sine venner i media til å spre løgner om ham, ifølge Daily Mail.

- Jeg kunne se dem på en mils avstand. Han var venner med dem, og han spredde små historier om meg. Løgner, små løgner, som gjorde at jeg følte jeg måtte komme med min versjon, sa Keane da han lanserte boka «Second Half».

Løgnene Keane snakker om, kom i Fergusons omtale av episoden som utløste Keanes exit i 2005. En krangel på treningsfeltet som involverte Keane, Ferguson, Carlos Queiroz, et intervju med MUTV og en hest.

«Det intervjuet» Krangelen begynte med at Keane havnet i klammeri med Uniteds daværende assistent, Carlos Queiroz, da sistnevnte anklagde Keane for å være illojal etter intervjuet med MUTV der han slaktet flere lagkamerater.

Det skal ha fått Keane til å tenne på alle plugger, ettersom han mente Queiroz ikke hadde rett til å snakke om lojalitet etter at han tok over Real Madrid etter tolv måneder i United.

LANGER UT: Sir Alex Ferguson var ikke nådig i sin omtale av Roy Keane i hans selvbiografi fra 2013. Ferguson var også kritisk til flere av sine gamle elever, noe som fikk Keane til å reagere med sin egen biografi i 2014. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
LANGER UT: Sir Alex Ferguson var ikke nådig i sin omtale av Roy Keane i hans selvbiografi fra 2013. Ferguson var også kritisk til flere av sine gamle elever, noe som fikk Keane til å reagere med sin egen biografi i 2014. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Ferguson måtte blande seg inn.

- Det du gjorde i det intervjuet var en skam, en vits, fortalte Ferguson til Keane.

- Det var du som brakte privatlivet inn i klubben, da du begynte å krangle med John Magnier, skal Keane ha svart.

Keane siktet til Fergusons tvistesak om eierskapet til hesten «Gibraltar Rock», som var deleid av Ferguson og John Magnier, og sies å ha ført til Glazer-kuppet senere det året.

Ingen tilgivelse Iren fortalte i forbindelse med boklanseringen i 2014 at han tror det kan bli vanskelig å noengang tilgi Ferguson. Flyturen ble på ingen måte noe steg nærmere.

Ferguson har på sin side forholdt seg forholdsvis taus, utenom omtalen av Keane i biografien «My Autobiography», som ble revidert med et nytt kapittel om David Moyes i 2014.

I midten av det hele havnet Paul Scholes, som var i Paris med Keane i forbindelse med ITVs dekning av kampen. Ferguson var i Paris i forbindelse med sin rolle i UEFA.

BETRODD ELEV: På dette bildet fra Mai 2005, var Roy Keane fortsatt kaptein i Manchester United, og en av Fergusons betrodde. Bare noen måneder senere forsvant iren fra klubben. Foto: AP Photo/Jon Super
BETRODD ELEV: På dette bildet fra Mai 2005, var Roy Keane fortsatt kaptein i Manchester United, og en av Fergusons betrodde. Bare noen måneder senere forsvant iren fra klubben. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer