Ferguson og Mourinho slipper straff

Advart etter beskyldninger om juks.

(Dagbladet.no): Chelsea-manager Jose Mourinho og Manchester United-kollega Alex Ferguson slipper straff fra det engelske fotballforbundet (FA), skriver BBC.

De to mektige managerene måtte inn på teppet til FA for å forklare hva de mente med kontroversielle uttalelser på tampen av 2005. Forbundet nøyde seg imidlertid med å minne begge om det ansvaret de har når de uttaler seg offentlig i framtida.

Mourinho beskyldte Wigans Lee McCulloch for å late som om han var skadd, mens Ferguson satte spørsmålstegn ved objektiviteten til dommer Rob Styles etter kampen mot Everton.

United-sjefen mente Louis Saha ble felt av David Weir, og skulle hatt straffe.

- Kanskje vi kunne fått et straffespark, men det var ingen som helst sjanse for at Rob Styles noen gang skulle gi oss straffe.

Mourinho ba William Gallas om ikke å kaste ballen tilbake til Wigan. David Connolly hadde spilt den ut over sidelinja mens Lee McCulloch holdt seg til ankelen.

- Vi vet hva fair play er, og når en spiller er skadd gir vi ballen tilbake. Når en spiller jukser, er vi ikke dumme. Ettersom spilleren jukset og var på beina og løp igjen sekunder seinere, ba jeg William Gallas om ikke å gi dem ballen tilbake, forklarte Mourinho.

Chelsea-manageren fikk omkring 60 000 kroner i bot da han beskyldte United-spillerne for ufinheter og juks under semifinalen i ligacupen sist sesong.

BARE GULE KORT: Jose Mourinho og Alex Ferguson slapp bøter fra fotballforbundet etter ufine beskyldninger i fjor. Foto: AP/Scanpix
BARE GULE KORT: Jose Mourinho og Alex Ferguson slapp bøter fra fotballforbundet etter ufine beskyldninger i fjor. Foto: AP/Scanpix Vis mer