Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson oppsøkte unggutta en etter en i bussen etter City-sjokket

- Kommer aldri til å glemme det, sier Welbeck.

PÅ TIDE Å REISE SEG: Manchester City sto fram som ligamester i aller siste minutt forrige sesong, nå er Danny Welbeck og United ute etter revansj. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
PÅ TIDE Å REISE SEG: Manchester City sto fram som ligamester i aller siste minutt forrige sesong, nå er Danny Welbeck og United ute etter revansj. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

Fotballstudio kl. 21: Everton - Manchester United

(Dagbladet): 13. mai 2012 blir nok stående som en av Alex Fergusons verste dager som manager i Manchester United.

De røde var ligamestere da dommeren blåste av kampen deres mot Sunderland, men nesten tre minutter på overtid på Etihad i Manchester satte Sergio Aguero inn målet som snudde om på alt.

Nå jobber Ferguson for å revansjere det smertefulle nederlaget. Et arbeid som startet allerede i spillerbussen på vei hjem fra Sunderland, forteller Danny Welbeck til Sky Sports.

- Den siste dagen, på vei hjem, gikk han (Ferguson) rundt i bussen og snakket med flere av de unge spillerne. «Dette kommer du aldri til å glemme, dette vil gjøre at du vinner titler. Dette vil gjøre dere til menn, og få ut det beste av dere», sa manageren, ifølge Welbeck.

- Når han sier noe sånt, merker du deg det. Jeg vil aldri glemme den dagen, sier spissen.

Stikker dypt
Danny Welbeck må trolig finne seg til rette på benken mot Everton i kveld, men hendelsene i mai har gjort at 21-åringen er innstilt på å være med på å slå tilbake mot naborivalen.

- Det var episk hvordan den siste dagen av sesongen endte. Det var ikke bra for oss, men det var bra for den andre siden av Manchester, sier han.

- Jeg er United-fan. Vi tapte for våre største rivaler, så det gjorde litt mer vondt. Det stikker dypt, og det vil være enormt for oss å ta tilbake tittelen fra dem, sier Welbeck.

Skadeproblemer bakover
City utførte en lettversjon av QPR-bragden mot nyopprykkede Southampton lørdag, mens United først i kveld får vise hva sommeren er blitt brukt til.

De fleste engelske medier tviler på at Robin van Persie får debuten fra start mot de blå fra Merseyside, men en større hodepine for Alex Ferguson er skadeproblemene i forsvaret.

Rio Ferdinand kan være ute i lengre tid etter å ha pådratt seg noe på trening, og Jonny Evans, Phil Jones og Chris Smalling er allerede på sidelinja.

Trolig starter Michael Carrick som midtstopper sammen med Nemanja Vidic.

- David Moyes sine lag jobber alltid hardt, og du vet du må jobbe hardere for å slå dem. Vi kan snakke mye om kvaliteten vi har i troppen, men når alt kommer til alt må du jobbe for å få en god start på sesongen, sier veteran Ryan Giggs til Uniteds hjemmesider.

- Manageren (Ferguson) liker å klargjøre ambisjonene sine for sesongen, han ser spillerne i øynene for å sjekke om de tar utfordringen, og det gjør vi. Det var en lang sommer for oss, og vi kan ikke vente med å komme i gang og få gjort ting riktig denne gangen, sier waliseren.

SJOKK: Alex Ferguson og spillerne hans var ligamestre da dommeren blåste av deres siste seriekamp, før alt endret seg. Skotten bruker det øyeblikket til å motivere spillerne. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
SJOKK: Alex Ferguson og spillerne hans var ligamestre da dommeren blåste av deres siste seriekamp, før alt endret seg. Skotten bruker det øyeblikket til å motivere spillerne. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media