Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson pålegger Rooney å bli latere

Scorer for lite.

• Direkte kl. 16.00: Tottenham - Manchester United

(Dagbladet.no): Mens Cristiano Ronaldo bøtter inn scoringer nærmest for gøy, sliter Wayne Rooney med å finne nettmaskene.

22-åringen har riktignok scoret 10 ganger denne sesongen. Men bare tre av dem er kommet etter november - og mot Portsmouth i midtuka sløste han vekk flere gode sjanser.

Nå tar Sir Alex Ferguson affære - og pålegger Rooney å løpe mindre.

- Wayne jobbet for hardt på onsdag, og det kostet ham muligheten til å score. Han involverte seg mye i den oppbyggende fasen, og etterpå sa vi at han ikke trengte å bruke så masse energi på å falle tilbake i midtbaneleddet hele tida, sier Ferguson ifølge The Guardian.

Luksusproblem

Det er ikke ofte du hører en manager oppfordrer spillerne til mer latskap. Ferguson ser imidlertid på Rooneys arbeidsmoral som et luksusproblem.

- Wayne har en herlig appetitt for spillet. Jeg kunne ønske hver spiller hadde den samme appetitten og lidenskapen som ham, sier Ferguson.

ET ARBEIDSJERN: Men all løpingen til Rooney går utover det som er hans viktigste jobb - å score mål. Foto: AFP
ET ARBEIDSJERN: Men all løpingen til Rooney går utover det som er hans viktigste jobb - å score mål. Foto: AFP Vis mer

Kanskje gir Rooney svar på tiltale i ettermiddag, når Manchester United møter Tottenham for andre gang på en uke - denne gangen på White Hart Lane.

De kampene byr tradisjonelt på mye mål. Men selv om United har en god statistikk mot hvittrøyene, har Tottenham nok kvalitet til at kampen kan bli en fallgruve for Fergusons menn.

Selv ser ikke skotten bort fra at United må gå ubeseiret gjennom resten av sesongen for å forsvare tittelen.

- Chelsea har gjort det før, og det har Arsenal også. Kanskje vi blir nødt til å gjøre det, fordi det tetner seg skikkelig til nå, sier han.

Og legger til at han håper Chelsea og Arsenal må unnvære sine afrikanske stjerner så lenge som mulig.

- Vi blir egoistiske sånn. Jeg håper på en finale i Afrika-cupen mellom Elfenbenskysten og Ghana. Avram Grant og Arsene Wenger vet godt hva jeg håper på. Faktisk håper jeg finalen går til ekstraomganger, straffer - og gjerne en omkamp, sier United-sjefen med et smil.

<B>GA ROONEY BESKJED:</B> Etter kampen mot Portsmouth sa Ferguson at Rooney måtte jobbe mindre bakover.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media