Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ferguson protesterte mot å legge til fire minutter

Men det var før Bellamy utliknet til 3-3...

GIKK BANANAS: Sir Alex Ferguson løpte inn på gressmatta i lykkerus da Michael Owen scoret vinnermålet mot Manchester City fem minutter og 28 sekunder på overtid. Men noen minutter før mente skotten at dommer Martin Atkinson hadde lagt til alt for mye da fjerdedommer Alan Wiley holdt opp lystavla som indikerte et minimum av fire tilleggsminutter. Foto:  EPA/MAGI HAROUN
GIKK BANANAS: Sir Alex Ferguson løpte inn på gressmatta i lykkerus da Michael Owen scoret vinnermålet mot Manchester City fem minutter og 28 sekunder på overtid. Men noen minutter før mente skotten at dommer Martin Atkinson hadde lagt til alt for mye da fjerdedommer Alan Wiley holdt opp lystavla som indikerte et minimum av fire tilleggsminutter. Foto: EPA/MAGI HAROUN Vis mer

||| (Dagbladet.no): Mens dommer Martin Atkinson forholder seg taus, raser debatten om kamplederen hadde sitt på det tørre da han tillot Michael Owen å score seiersmålet mot Manchester City fem minutter og 28 sekunder på overtid.

Stillingen var i hvert 3-2 til Manchester United da fjerdedommer Alan Wiley holdt opp lystavla som indikerte et minimum av fire overtidsminutter - noe som ifølge The Times-kommentator Oliver Kay ikke falt i god jord hos Sir Alex Ferguson.

«Det morsomme ved overtiden er at Ferguson uttrykte sin misnøye da lystavla med fire minutter ble holdt opp, like før Bellamy scoret Citys tredje utlikningsmål», skriver avisa.

Intens Ferguson-jubel

Like etter dette var rollene snudd på hodet. For da Bellamy utnyttet Rio Ferdinands heller arrogante pasningsfeil, og trillet inn 3-3, var det plutselig United som var i tidsnød.

Mark Hughes, derimot, pekte frenetisk på klokka si foran ansiktet på linjedommeren da kampuret bikket 94 minutter.

I stedet ble han stående med steinansikt da resten av Old Trafford eksploderte rundt ham. Ferguson jublet på sin side med en intensitet United-fansen neppe har sett maken til siden han stormet gressteppet da Steve Bruce stanget inn 2-1 mot Sheffield Wednesday en aprildag i 1993 - seks minutter på overtid.

Etter kampen uttalte Hughes at han følte seg ranet.

- Fjerdedommeren forsøkte å gi meg en forklaring, men jeg ble ikke overbevist. Han sa Atkinson hadde lagt til et ekstra minutt på grunn av målfeiringen vår, men de gjorde feil. Vi føler oss ranet, sa Hughes.

Og la til:

- Jeg vil bare ha en forklaring. Jeg sår ikke tvil om integriteten hans, jeg vil bare ha en forklaring på hvorfor han la til sju minutter. Hvis han kan gi meg det, vil jeg ikke ha noe problem med det.

TAR SELVKRITIKK: Joleon Lescott (til høyre) mener City bare kan skylde seg selv for poenget som glapp. Foto: REUTERS/Phil Noble
TAR SELVKRITIKK: Joleon Lescott (til høyre) mener City bare kan skylde seg selv for poenget som glapp. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Ferguson mener City-spillernes feiring av 3-3-målet var såpass utagerende at det ekstra tillegget var på sin plass.

- Jeg vet ikke hvor lenge de jublet, men det tok en god stund, og det var der den ekstra overtiden kom, sier han ifølge The Guardian.

Lescott tar selvkritikk

Mens Mark Hughes har vært mest opptatt av dommer Atkinson og den ekstra overtiden i kjølvannet av kampen, mener City-stopper Joleon Lescott at spillerne må ta skylda for tapet på egen kappe.

- Det er ingen unnskyldninger. Vi er profesjonelle, og må se oss selv i speilet kollektivt og individuelt og innse at det rett og slett ikke var godt nok, sier han til The Times.

Lescott peker på at City innledet sesongen med å holde nullen i fire strake kamper, før det er blitt seks baklengs på de to siste.

- Vi må rette opp i det. Å slippe inn mål i siste minutt er tøft å takle, og vi er langt nede over å tape på den måten vi gjorde. Kanskje ble vi litt naive på slutten. Vi er ikke et lag som legger oss bakpå. Vi ønsker å vinne hver kamp, men noen ganger må du innse at det ikke går. Du kan ikke komme til Old Trafford, slippe inn fire mål og forvente å komme derfra med poeng, sier han. 

FØLTE SEG RANET: Manchester City-manager Mark Hughes. Foto: EPA/MAGI HAROUN
FØLTE SEG RANET: Manchester City-manager Mark Hughes. Foto: EPA/MAGI HAROUN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling