Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson prøvde å kjøpe Gerrard som 13-åring

Liverpool-stjernen takket nei to ganger.

ATTRAKTIV: Steven Gerrard har vært en ettertraktet spiller i hele sin karriere. Han sier nå at Sir Alex Ferguson forsøkte å hente ham til Manchester United allerede i 1993. Foto: EPA/PETER POWELL
ATTRAKTIV: Steven Gerrard har vært en ettertraktet spiller i hele sin karriere. Han sier nå at Sir Alex Ferguson forsøkte å hente ham til Manchester United allerede i 1993. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

Følg Premier League i Fotballstudio fra 16.00

(Dagbladet): Da Sir Alex Ferguson ga ut sin biografi tidligere i høst, var det ingen mangel på brennbart materiale mellom permene.

Han gikk blant annet ut og beskrev Steven Gerrard som alt annet enn en «toppspiller». Men det virker litt merkelig med tanke på at han prøvde å signere midtbanestjerna til erkerival Liverpool.

Ikke bare én, men to ganger.

- Stor fan Det er Gerrard selv som forteller om hvordan Ferguson og Manchester United var ute etter hans signatur så langt tilbake som i 1993. Det andre forsøket kom i 2002.

Gerrard sier selv at synes det er trist at managerlegenden har det synet på ham, men at det ikke er noe han kommer til å la gå veldig inn på seg.

- Jeg er en stor fan av Sir Alex Ferguson, og alt han har gjort for fotballen er fantastisk. Det er derfor han har solgt så mange bøker som han har gjort. Jeg ble litt lei meg når jeg leste det han hadde skrevet, sier Gerrard ifølge Daily Mail.

- Men jeg kommer ikke til å ligge søvnløs på grunn av det her. Alle har rett til å ha sine meninger.

Nesten Chelsea Steven Gerrard har ikke spilt for noen annen klubb enn Liverpool i sin aktive proffkarriere, men det er ikke slik at det har vært noen mangel på tilbud. Ferguson prøvde som nevnt å kjøpe ham igjen i 2002, men også andre klubber har vært på banen.

Da José Mourinho var sjef i Chelsea i 2005 og 2006 sto også Gerrard på handlelista til portugiseren.

- Det fikk meg til å snu på hodet, for det var store ting på gang i Chelsea. De brukte store pengesummer, og i Liverpool sleit vi akkurat da. I tillegg var forholdet mitt med manager Rafa Benitez veldig opp og ned, sier han.