JAKTER SESONGENS ANDRE TROFÉ: Alex Ferguson løftet ligacupen i februar, nå satser han på at United sikrer seg ligagullet. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh
JAKTER SESONGENS ANDRE TROFÉ: Alex Ferguson løftet ligacupen i februar, nå satser han på at United sikrer seg ligagullet. Foto: REUTERS/ Eddie KeoghVis mer

Ferguson regner med hjelp fra Liverpool

Norsk Liverpool-leder håper han får det.

||| (Dagbladet): 18-18, 19-18.

Nei, tallene er ikke stilkarakterer i hopp. 

De viser antall seriemesterskap til Liverpool og Manchester United. De siste er bare korrekte dersom United skulle klare å løfte serietrofeet søndag 9. mai.

Ligagullet står mellom Manchester United og Chelsea, og søndag skal Liverpool møte Chelsea på Anfield.

Liverpool-seier mot londonlaget gir United en gyllen sjanse til å sikre serietittel nummer 19, og samtidig passere erkerivalen fra Merseyside.

- Det er utrolig surt, hvis det skjer. Vi har vært Englands mestvinnende lag i ligaen i mange år, sier supporterleder Pål Christian Møller i Liverpools norske supporterklubb til Dagbladet

- Håper du Liverpool likevel slår Chelsea?

TAKKET FANSEN: Steven Gerrard og Dirk Kuyt klappet til de trofaste røde etter kampen mot Atletico Madrid i går. Nå har det gått fire år siden siste trofe på Anfield. Foto: EPA/LEE SANDERS
TAKKET FANSEN: Steven Gerrard og Dirk Kuyt klappet til de trofaste røde etter kampen mot Atletico Madrid i går. Nå har det gått fire år siden siste trofe på Anfield. Foto: EPA/LEE SANDERS Vis mer

- Ja, jeg gjør det. Det er lett, kampen har stor betydning for Liverpool. Det er ekstremt viktig at vi vinner de to gjenstående kampene, 4. plassen er ikke avklart. Og hver plass på tabellen teller. Dessuten har jeg ikke noen forkjærlighet til Chelsea. Dette er som å velge mellom pest eller kolera, men vi fokuserer på eget lag.

Historie og tradisjon
Akkurat det stoler Manchester United-sjef Alex Ferguson på, når han omtaler Liverpool-guttas møte med ligalederne.

- Storklubber kaster ikke ut sin historie eller tradisjon for én kamp. Jeg tror Liverpool gjør sitt beste søndag, det må de, sier Ferguson til Uniteds hjemmeside.

Ferguson minner om 1995-innspurten, der Liverpool hadde Blackburn hjemme. Blackburn ble slått godt på Anfield. United gjorde ikke jobben selv, med bare 1-1 borte mot West Ham.

- Vi håpet og var avhengig av at Liverpool gjorde oss en tjeneste, og vi fikk den, sier Ferguson.

Supporterleder Møller tror de fleste Liverpool-supportere er enige med ham i at det er greit å hjelpe United, fordi klubben selv trenger tre poeng og litt selvtillit.

- Personlig foretrekker jeg at Chelsea stikker av med ligaen, men det viktigste er at Liverpool vinner søndag.

STØTTE: Liverpool-fansen håper på nye eiere, og endelig litt penger å bruke på spillere. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
STØTTE: Liverpool-fansen håper på nye eiere, og endelig litt penger å bruke på spillere. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

Liverpool-manager Rafa Benitez så sitt lag bli slått ut av Europa League i går kveld, nå håper han et lite mirakel hjelper Liverpool til Champions League.

For at det skjer må Tottenham ikke klare fire poeng på sine siste tre kamper, mens City og Aston Villa ikke må håve inn fem. Samtidig må Liverpool vinne både mot Chelsea og Hull, og få totalt 68 poeng.

Skal slåss
- Vi vet at det er fortsatt en sjanse til å klare topp 4, så vi må fortsatt slåss for å vinne de to siste kampene. Vi må gjøre jobben vår og ikke tenke på noen andre, sier Benitez til Liverpools hjemmeside.

Artikkelen har tittelen «Ingen tjenester til Chelsea», og Benitez benytter anledningen til å minne om trenerduellen mellom seg selv og Chelsea-sjef Carlo Ancelotti i Tyrkia i 2005.

- I Istanbul gjorde AC Milan alt de kunne, men problemet for dem var at det spilte mot Liverpool. Og vi gir aldri opp.

Siden den mye omtalte Champions League-seieren har Liverpool bare tatt ett trofé, FA-cupen i 2006. Med e-cup-exiten har Liverpool gått fire år uten en eneste liten pokal.

- Det er overhodet ikke greit, det blir fem før vi vinner igjen. Det er uakseptabelt at vi går så lenge uten å vinne noe som helst. Og det har aldri gått 20 sesonger uten et ligatrofe. Det er ikke bra. Samtidig er det et klart tegn på at vi trenger nye eiere med friske penger, som kan få oss opp til toppen igjen. Nå er ikke stallen god og bred nok, sier Møller.

VIL SLÅ CHELSEA: Rafael Benitez klamrer seg til håpet om 4. plassen i ligaen, han ønsker ikke å tenke på andre klubber. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
VIL SLÅ CHELSEA: Rafael Benitez klamrer seg til håpet om 4. plassen i ligaen, han ønsker ikke å tenke på andre klubber. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Manager Benitez ønsker han å beholde.

- Ja, jeg støtter Benitez. Fordi han jobber under tøffe vilkår, med begrensede muligheter til å kjøpe de spillerne han vil. Han må velge på andre og tredje hylle. Samtidig mener jeg at han og laget må tåle kritikk, for manglende innsats og dårlige resultater.

Liverpool har flest pokaler?
Dessuten vil Møller understreke at selv om det blir 19-18 i mai, så finnes det alltid andre statistikker.

- Fremdeles er Liverpool det mestvinnende laget, hvis du regner med alle pokaler i både England og Europa.