Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson sammenligner van Persie med Cantona

- Den siste brikken i puslespillet, sier skotten.

NY CANTONA? Robin van Persies virkning på Manchester United kan sammenlignes med forvandlingen Eric Cantona i sin tid avstedkom, hevder manager Alex Ferguson. Foto: AP Photo/Jon Super
NY CANTONA? Robin van Persies virkning på Manchester United kan sammenlignes med forvandlingen Eric Cantona i sin tid avstedkom, hevder manager Alex Ferguson. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robin van Persies virkning på Manchester United kan sammenlignes med forvandlingen Eric Cantona i sin tid avstedkom, hevder manager Alex Ferguson.

Van Persie har allerede scoret 15 mål siden han ble hentet fra Arsenal i sommer, og Ferguson trekker parallellen til det som skjedde da Cantona kom til klubben i 1992 og førte United til det første seriegullet på 26 år.

- Vi fikk julegaven vår tidlig, faktisk ved starten av sesongen da Robin van Persie kom til Old Trafford, skriver Ferguson i programmet til hjemmekampen mot Newcastle onsdag.

- Jeg vil ikke være med på å dyrke enkeltspillere, for jeg mener at essensen i et suksessrikt fotballag er lagarbeid. Vi er ikke noe enmannslag, men noen ganger er du heldig nok til å finne den siste brikken i puslespillet, skriver Ferguson.

Laget hans var på 8.-plass da Cantona ble kjøpt fra Leeds i 1992. Med rikelige doser talent, karisma og arroganse løftet han United til overlegent seriegull, det første av 12 under Fergusons ledelse.

- Vi gjorde det da vi hentet Eric Cantona. Han var rett spiller i rett klubb til rett tid. Han ble katalysator for og springbrett til vår suksess, skriver Ferguson, som også mener at Cristiano Ronaldo hører hjemme i samme klasse.

United tapte gullduellen med byrival City på målforskjell forrige sesong, men denne sesongen har laget skaffet seg en betydelig luke på tabelltopp.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!