I TRENING? Manchester United-manager Alex Ferguson snakket sist helg om å spille selv mot City til helga. Men det spørs om fysisk trener Tony Strudwick (t.h.) er så dyktig at han får 70-åringen i kampform til søndag. Foto: JON SUPER / AP / NTB SCANPIX
I TRENING? Manchester United-manager Alex Ferguson snakket sist helg om å spille selv mot City til helga. Men det spørs om fysisk trener Tony Strudwick (t.h.) er så dyktig at han får 70-åringen i kampform til søndag. Foto: JON SUPER / AP / NTB SCANPIXVis mer

Ferguson sammenlikner United-forsvaret med tegneserie

- Gud veit hva som skjer om vi opptrer sånn mot City.


(Dagbladet): Manchester United topper Premier League-tabellen tre poeng foran byrivalen City. Men før lagene møtes på Etihad, er det noe som plager United-manager Alex Ferguson.

Laget hans slipper inn unormalt mange mål, og etter 4-3-seieren borte mot Reading i helga, truet 70-åringen med å spille selv mot City.

- Det er en bekymring. Gud veit hva som skjer med oss om vi opptrer sånn på søndag. Vi har sluppet inn 32 mål allerede, jeg kan ikke huske å ha sluppet inn så mange mål før jul, sier skotten ifølge Sporting Life.

Tegneserie-forsvar Ifølge nettstedet er det 11 år siden sist United slapp inn like mye. Da ble det 39 baklengsmål på de første 23 kampene, og 41 før jul. I kveld spiller United sin 23. denne sesongen, men slipper neppe inn sju hjemme mot Cluj.

Skjønt sist lørdag tok det bare 23 minutter før Reading hadde satt tre baller i nettet bak Anders Lindegaard.

- På lørdag var det som Cartoon Cavalcade, og når du ser City med Balotelli, Dzeko - virkelig høye spillere - kommer det til å bli en stor utfordring, sier Ferguson.

Cartoon Cavalcade var et skotsk barne-tv-program der det ble vist forskjellige tegnefilmer, som for eksempel Snurre Sprett, Asterix og Superbestemor.

SKREKKÅPNING: Alex Ferguson på sidelinja under kampen mot Reading sist lørdag. United slapp inn tre mål på en halv omgang, men vant til slutt 4-3. Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS / NTB SCANPIX
SKREKKÅPNING: Alex Ferguson på sidelinja under kampen mot Reading sist lørdag. United slapp inn tre mål på en halv omgang, men vant til slutt 4-3. Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

I kveldens kamp mot Cluj er resultatet av minimal betydning for United, som hadde vunnet gruppa allerede etter fire kamper. Dermed er det duket for at reservespillere slipper til igjen, som sist mot Galatasaray, da Joshua King fikk CL-debuten rett før han ble lånt ut til Blackburn.

Rooney spiller Men ikke alle førstevalgene får slappe av i kveld. Wayne Rooney skal spille.

- Wayne trenger å spille mange kamper for å få opp kampformen sin. Han er en kraftig bygd gutt og når han går glipp av to kamper, tar det ham tre kamper å komme tilbake. Slik har han alltid vært. Han spiller, og forhåpentligvis tar det ham videre for lørdag var hans beste kamp så langt denne sesongen.

Ferguson er mer usikker på om kaptein Nemanja Vidic blir klar - både i kveld og mot City på søndag.

- Jeg tror ikke Nemanja spiller. Han føler han trenger noen dager til med trening, så han vil ikke være tilgjengelig. Han er ikke langt unna. Han trener bra nå, men jeg tror noen få dager vil gjøre ham bedre skikket. Men om han ikke spiller mot Cluj, er det ingen sjanse for at han spiller derbyet, men jeg regnet ikke med Nemanja på søndag uansett, hevder Ferguson.