Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson sendte brev til skadd Standard-stjerne

Kan snappe Steven Defour foran Arsenal.

ETTERTRAKTET: Standard Liege-kaptein Steven Defour brakk foten for en tid tilbake, og mister store deler av høstsesongen i Belgia. Da varmer det nok med et brev fra manageren i en av verdens største klubber. Her i kamp med Gents Milos Maric. Foto: SCANPIX/EPA/BENOIT DOPPAGNE
ETTERTRAKTET: Standard Liege-kaptein Steven Defour brakk foten for en tid tilbake, og mister store deler av høstsesongen i Belgia. Da varmer det nok med et brev fra manageren i en av verdens største klubber. Her i kamp med Gents Milos Maric. Foto: SCANPIX/EPA/BENOIT DOPPAGNE Vis mer

||| (Dagbladet.no): Standard Liege-kaptein Steven Defour regnes som en av Belgias mest lovende midtbanespillere, og har blitt koblet til klubber som Everton, Arsenal og Real Madrid de siste månedene.

Nå virker det som om Manchester United og Alex Ferguson også virkelig har fått øynene opp for 21-åringen.

Defour brakk nemlig foten for rundt en måned siden, og er neppe tilbake på fotballbanen før nyttår. Og denne uka dukket det plutselig opp et god bedring-brev i postkassa - fra ingen ringere enn Alex Ferguson selv.

Vil følge med
Ifølge belgiske aviser, deriblant Het Laatste Nieeuws, lover Ferguson i brevet å fortsatt følge med på Defours utvikling, til tross for tilbakeslaget skaden har gitt ham.

- Kjære Steven, jeg hørte om skaden din. Du er sannsynligvis knust for øyeblikket, og du sitter nok med mange spørsmål. Men det er ingen grunn til å være bekymret, alt vil ordne seg, skal Ferguson ha skrevet.

- Du må jobbe hardt for å komme tilbake i kampform, men jeg vil fortsette å overvåke situasjonen din. Jeg vil holde kontakten med Standard Liege, og jeg ønsker deg en rask retur, fortsetter brevet fra United-manageren.

Steven Defour bekrefter overfor den belgiske avisa at han fikk et brev fra Ferguson, men presiserer at skotten sendte det via klubben. I utgangspunktet er det mot overgangsreglene å ta direkte kontakt med spillere uten å ha bedt arbeidsgiveren om lov.

Kommende stjerne
Likefullt er det ingen tvil om at et personlig brev fra Manchester Uniteds manager er nødt til å gjøre inntrykk på en ettertraktet spiller som Defour, og om ikke annet bekrefter det at United er interesserte i den belgiske landslagsspilleren.

- Jeg vil ikke at folk skal tro at dette betyr at jeg allerede er i Manchester, det er på ingen måte tilfelle. Men hvis de kommer med en henvendelse kommer ikke jeg til å stå i veien, sier Defour selv.

21-åringen har vært blant de beste spillerne i Belgia i flere år allerede, og vant bestemannsprisen i Jupiler League for to år siden. Defour, som startet karrieren i Mechelen, har over 20 landskamper.

Forsvarte Witsel-taklingen
Unggutten har forøvrig også vært i hardt vær denne sesongen, spesielt etter at han ga dommeren skylda for lagkamerat Axel Witsels karrieretruende grisetakling på Anderlecht-spiller Marcin Wasilewski i september.

- Om dommer Efong Nzolo hadde reagert på en takling mot meg først, ville ikke dette skjedd. Anderlecht fikk det de ba om. Vi gikk kanskje over streken her og der, men Anderlecht gjorde det samme. Uten å få kort, sa Defour.

Aston Villa og Liverpool har også vært nevnt som mulige beilere for midtbanespilleren, som synses til å være verdt rundt 100 millioner kroner.

Defour satser på å være på banen igjen til toppmøtet mot nettopp Anderlecht 17. januar.

SKRIVEFØR: Manchester United-manager Alex Ferguson er nok en sympatisk type til tider, men han har neppe for vane å skrive brev til hvilken som helst skadd fotballspiller.Foto: SCANPIX/ AFP / Glyn Kirk
SKRIVEFØR: Manchester United-manager Alex Ferguson er nok en sympatisk type til tider, men han har neppe for vane å skrive brev til hvilken som helst skadd fotballspiller.Foto: SCANPIX/ AFP / Glyn Kirk Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling