LÆRER OG ELEV: Manchester United-manager Alex Ferguson tror Ole Gunnar Solskjær vil få muligheten i engelsk fotball igjen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
LÆRER OG ELEV: Manchester United-manager Alex Ferguson tror Ole Gunnar Solskjær vil få muligheten i engelsk fotball igjen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

Ferguson sendte gullmelding til Solskjær en dag for tidlig

Nå spår skotten framtid for eleven i England.

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har aldri lagt skjul på hvem som er hans største forbilde som fotballtrener, og det går ikke lang tid mellom hver gang Alex Fergusons læresetninger dukker opp i Molde-trenerens munn.

Derfor var det heller ikke merkelig at Manchester United-sjefen var rask på pletten med gratulasjonene da Solskjær sikret Moldes første seriegull noensinne i helga, men skotten forteller til TV 2 at han var litt for raskt ute.

- Jeg sendte ham en tekstmelding lørdag og trodde han hadde vunnet, men det viste seg at han måtte vinne søndagens kamp for å bli seriemester, sier Ferguson, som skryter av sin gamle elev.

- Det er en stor prestasjon i hans første år, men han hadde en god periode som reservelagstrener her, så han kom ikke «blind» til jobben, sier skotten.

Kapabel til å jobbe i England
Ole Gunnar Solskjærs umiddelbare suksess har ført til spekulasjoner rundt trenerframtiden hans allerede, og klubber som Portsmouth og Blackburn er blant de engelske som allerede har blitt koblet til Molde-sjefen.

Mange mener likevel det vil være feil å reise så tidlig.

- Solskjær gjorde et valg om å reise hjem, så hvorfor i all verden skal han reise ut igjen med en gang? Nå kommer han sikkert til å bli i Molde noen år, ta klubben ut i Champions League eller Europa League, og skaffe seg god erfaring, sier Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet i dag.

Alex Ferguson ser muligheter for nordmannen i England, men er enig med Fjørtoft.

- Det er mulig, men det kommer an på når. Jeg synes ikke at han skal forhaste seg. Erfaringene han får i Molde nå er nyttige. Han er fra området, familien er der og han har vunnet serien. Det er ingen grunn til å forhaste seg. Anledningen vil komme og timingen må være god for ham. Men han er kapabel til å enkelt komme inn i engelsk fotball, sier Manchester United-manageren.

To eller ti år uviktig
Solskjær selv har sagt at han verken har fått forespørsler eller tilbud fra noen engelsk klubb, i hvert fall ikke personlig, til tross for at han har merket en viss interesse.

Selv sa han dette til NTB før helga om en eventuell retur til England:

- Jeg har hele tiden sagt at jeg på et eller annet tidspunkt kan tenke meg tilbake til Premier League. Men om dette skjer om to eller ti år er ikke så viktig for meg. Hovedgrunnen til at jeg dro fra Manchester og flyttet hjem var familien. Det er her vi er nå. Vi bor i Kristiansund og trives. Og jeg trives med Molde Fotballklubb. Hvis tilbudet fra England kommer en gang i framtida, kan det være aktuelt å dra tilbake.