Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson sier stopp ved 69

Da er han ferdig i United.

(Dagbladet.no): Alex Ferguson har styrt Manchester United med jernhånd siden 1986. I november feiret han 21 år på Old Trafford.

I dag kommer det fram at det mest sannsynlig tar tre nye år i managerstolen, fram til skotten er 69 år.

- Jeg har allerede passert framtida. Men jeg har fortsatt mye lidenskap. Jeg er fortsatt lykkelig her. Men jeg er blitt 66 år. Kanskje tar jeg tre år til, så er jeg ferdig, sier Ferguson til fransk radio ifølge nyhetsbyrået PA.

Han anbefaler sin assistent Carlos Queiroz som United neste manager, og er sikker på at portugiserern blir en sterk kandidat.

Andre navn tør han ikke trekke fram.

- Vi har eiere og direktører som vil velge den nye mannen om tre års tid. Greia med fotballen er at det nå finnes noen unge managere med potensiale. Men fordi manageryrket er skummelt så kan det hende de ikke er her om tre år, sier Ferguson.

Ferguson skulle egentlig gitt seg i 2002, da ombestemte han seg. Tidligere har skotten vært følsom på snakk om at han skal gi seg.

Slik svarte han da 20-årsjubileet ble feiret i 2006.

OVERLEVER ALLE ANDRE I UNITED: Alex Ferguson er som en unge etter fotball. Han tror han holder i ytterligere tre år hos Manchester United. Foto: Scanpix/Ap
OVERLEVER ALLE ANDRE I UNITED: Alex Ferguson er som en unge etter fotball. Han tror han holder i ytterligere tre år hos Manchester United. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Det er skandaløst at noen synes jeg skal bli pensjonist. Det har de ingenting med. Noen folk i dette landet ønsker ikke å jobbe, så jeg synes dere skal ligge unna folk som vil, sa Ferguson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media