Ferguson sjokkert etter myggens herjinger

Mygg-Mifsud hylles.

(Dagbladet.no): Med sine 164 centimeter er Michael Mifsud åtte centimeter lavere enn Erik «Myggen» Mykland. I Coventry er han blitt tildelt samme kallenavn som Norges gamle midtbaneelegant, og de engelske avisene omfavner den nye «Myggen» etter at han senket Manchester United på Old Trafford med to scoringer.

«Uniteds andrevalg ble bitt to ganger av Michael Mifsud - den 1,64 meter høye malteseren kjent under kallenavnet Myggen», skriver The Sun.

The Independent mener kallenavnet har oppstått av andre årsaker enn bare høyden.

«Mifsud har fått kallenavnet Myggen for hans evne til å irritere motstanderens forsvarsspillere», skriver avisa.

Men det var flere enn Uniteds forsvarsspillere som lot seg irritere i går kveld.

Talentene skuffet Sir Alex

Sir Alex Ferguson var rystet over å snuble i ligacupens aller første hinder, og er skuffet over at klubbens framtid framsto så tafatte mot et Championship-lag.

- Jeg er svært forbløffet over denne forestillingen, og forventet det ikke i det hele tatt. Jeg er ikke interessert i å komme med forklaringer eller lete etter formildende omstendigheter. Det var bare en fryktelig dårlig forestilling, sier Ferguson i The Guardian.

Ferguson sjokkert etter myggens herjinger

Og det var ikke bare ubeskrevede guttunger som spilte for United i går. Sommerens storkjøp Nani og Anderson akslet også den røde trøya, men ifølge rapportene var de to blant lagets dårligste.

- Vi har snakket pent om de unge gutta, så det som skjedde var et stort sjokk for oss alle, erkjenner Ferguson.

Og for de som måtte tro United-manageren er likegyldig til å ryke ut av ligacupen så tidlig: Tro om igjen. Cupen har nemlig vært en verdifull kamparena for talentene som stort sett er reserver på førstelaget - og som knapt får kamptrening i det hele tatt.

- Vi har ønsket å gi dem noen kamper i det siste, men vi har ikke vært i stand til å gjøre det fordi vi har måttet holde spillere som Gerard Pique, Chris Eagles og Danny Simpson i førstelagstroppen (som backup), hvilket betyr at de ikke får spilt fotball. Det er et problem, sier Ferguson til klubbens hjemmeside.

Fullt fortjent

Coventry-manager Iain Dowie er klar på at seieren var fullt fortjent.

- Alle bidro med sitt, og satte standarden for resten av sesongen. Michael scoret to flotte mål. Jeg sa til gutta at de skulle forberede seg som om de skulle møte Uniteds førstelag, og være på hugget fra start. Ferguson sendte ut et mannskap som var godt nok til å vinne, men det var ikke godt nok denne kvelden. Vi fortjente seieren til fulle, sier han.

YDMYKET UNITED: Det er nok noe annet å score foran 74 000 på Old Trafford enn noen tusen i Tippeligaen. Michael Mifsud er hot i England etter at han på egenhånd sendte United ut av ligacupen i går kveld. Foto: SCANPIX
YDMYKET UNITED: Det er nok noe annet å score foran 74 000 på Old Trafford enn noen tusen i Tippeligaen. Michael Mifsud er hot i England etter at han på egenhånd sendte United ut av ligacupen i går kveld. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>IMPONERTE IKKE:</B> Dyrekjøpte Anderson har ikke fått noen god start i United-trøya, og var heller ikke god i gårsdagens kamp mot Coventry.
<B>SJOKKERT:</B> Sir Alex Ferguson har ingen unnskyldninger.