Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson skal be Mourinho om Barca-hjelp

- Vi snakker ofte sammen, senest i forrige uke.

TIL WEMBLEY: Alex Ferguson og Manchester United er klare for Champions League-finale. Fergusons fjerde europeiske finale som United-sjef. Foto: AFP Photo / Paul Ellis / Scanpix
TIL WEMBLEY: Alex Ferguson og Manchester United er klare for Champions League-finale. Fergusons fjerde europeiske finale som United-sjef. Foto: AFP Photo / Paul Ellis / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): • Manchester United - Schalke 04 4-1 (6-1 sammenlagt).

Alex Ferguson skal snakke med Jose Mourinho når han begynner å klekke ut en plan for å slå Barcelona på Wembley 28. mai.

- Jeg snakker med Mourinho ganske ofte, senest i forrige uke, sa Ferguson etter gårsdagens 4-1 seier over Schalke 04.

- Real Madrid er et veldig annerledes lag enn oss, og vi må stole på vår egen erfaring, men vi tar imot informasjonen med takk fordi José er veldig hjelpsom når det kommer til slikt. Men vi har sett Barcelona mange ganger denne sesongen, og vi stoler på vår egen kunnskap om dem, sa skotten ifølge The Times.

Mourinho og Real Madrid er nettopp ferdig med fire kamper på 18 dager mot nettopp Barcelona, og etter kampen på Santiago Bernabeu fyrte portugiseren løs mot dommeren, UEFA og Barcelonas filming.

GODE VENNER: Jose Mourinho og Alex Ferguson.Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix
GODE VENNER: Jose Mourinho og Alex Ferguson.Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix Vis mer

Ferguson er ikke redd for lignende scener på Wembley.

- Vi tenker ikke på det. Semi-finalene deres var uheldig, og jeg forventet bedre av begge lag. Finalen på Wembley burde imidlertid representere kvalitetene, historiene og tradisjonene til begge klubbene. I Spania er det en lang historie mellom Real og Barcelona. De har alltid vært de to største klubbene i Spania og rivaleriet mellom dem er intenst at slike scener oppstår, sa Ferguson ifølge Guardian.

Ingenting å frykte Barcelona har denne sesongen blitt hyllet som et av tidenes beste fotballag. Ferguson mener likevel at United ikke har noe å frykte

- Vi kommer ikke til å gå inn i kampen med manglende selvtillit. Vi har vært gode gjennom hele sesongen. Barcelona er et fantastisk lag, men vi kan ikke være redde for dem. Jobben vår er å finne en måte å spille mot dem på, sa Ferguson ifølge The Telegraph.

Årets United-utgave har blitt beskrevet som et av de svakeste lagene Ferguson har ledet, men laget har fremdeles mulighet til å vinne både ligaen og Champions League i det sesongen nærmer seg slutten.

SENKET UNITED: Lionel Messi senket Manchester United på Stadio Olimpico i Champions League-finalen for to år siden. Foto: AFP Photo / Christophe Simon / Scanpix
SENKET UNITED: Lionel Messi senket Manchester United på Stadio Olimpico i Champions League-finalen for to år siden. Foto: AFP Photo / Christophe Simon / Scanpix Vis mer

- Vi har et lag med masse kvalitet. Barcelona er laget alle snakker om, og de spiller fantastisk fotball, det er en glede å se på dem. Vi var favoritter sist, og begge lagene har fått mer erfaring siden da.

- For å være ærlig, skulle jeg ønske det var Brechin City (tredje nivå i Skottland) eller et lignende lag. Det er ingen mangel på respekt for Brechin City, jeg elsker den lille klubben, men på starten av sesongen sier en at en vil unngå Barcelona, smilte Ferguson ifølge NTB.

Han mener at årets oppgjør ikke handler om hevn for finalen United tapte 2-0 i 2009. 

- Det handler ikke om hevn, men at det er en ny mulighet for Manchester United til å ta en europeisk tittel. Jeg har alltid sagt at andre klubber har gjort det bedre enn oss og at vi burde ha gjort det bedre i Europa, sa skotten.

Svakt Schalke Ligalederne fikk lite motstand av Schalke i går, og vant lekende lett over tyskerne med et b-preget mannskap.

- Jeg tror United ungdomslag kunne slått Schalke, sa Brian Laudrup i danske TV3s studio ifølge Ekstrabladet.

B-LAGET: Ferguson gjorde ni endringer på laget som startet mot Arsenal, og b-laget ordnet finaleplass med bravur. Foto: AFP Photo / Paul Ellis / Scanpix
B-LAGET: Ferguson gjorde ni endringer på laget som startet mot Arsenal, og b-laget ordnet finaleplass med bravur. Foto: AFP Photo / Paul Ellis / Scanpix Vis mer

Schalke-trener Ralf Rangnick mener de rett og slett ikke var gode nok.

- Jeg må gratulere Manchester United. De var det beste laget over to kamper, og med en gang vi slapp inn målet ble det vanskelig for oss, sa han til Sky Sports.

- Hvis man sammenligner deres såkalte b-spillere med våre så er de fremedeles bedre, sa treneren.

VERDENS BESTE? Barcelona blir Manchester Uniteds finalemotstander 28 mai. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / Scanpix
VERDENS BESTE? Barcelona blir Manchester Uniteds finalemotstander 28 mai. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media