FIKK KJEFT: Jon Jamessen var Uefas mediedelegat på Old Trafford i går kveld. Uefa-merket på jakka var nok til at NFFs mediesjef fikk en skyllebøtte av sir Alex Ferguson da skotten gikk rasende i garderoben etter tapet mot Real Madrid. Foto: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX og PHIL NOBLE, REUTERS
FIKK KJEFT: Jon Jamessen var Uefas mediedelegat på Old Trafford i går kveld. Uefa-merket på jakka var nok til at NFFs mediesjef fikk en skyllebøtte av sir Alex Ferguson da skotten gikk rasende i garderoben etter tapet mot Real Madrid. Foto: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX og PHIL NOBLE, REUTERSVis mer

Ferguson skjelte ut norsk Uefa-delegat

Rasende sir Alex i spillertunnelen.


(Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson gikk rasende av banen etter tapet mot Real Madrid i går kveld. Han pekte mot dommerne inne på banen og ropte ut sin frustrasjon på vei mot spillertunnelen.

Ferguson var fortsatt rasende på dommerteamet for det røde kortet til Nani i kampens 56. minutt, på stillingen 1-0 til United.

Og raseriet ga seg ikke ute på banen. Inne i spillertunnelen sto to nordmenn - Viasat-reporter Jan Åge Fjørtoft og NFFs mediesjef Jon Jamessen - som i ti år har vært Uefas mediedelegat under kamper på Old Trafford.

De hadde sett Jose Mourinho passere - Real Madrid-treneren gikk i garderoben like før kampslutt som han ofte gjør - før de så avslutningen av kampen på en tv-skjerm.

- Plutselig hører vi et voldsomt bråk. Ferguson kom først, og han var mildt sagt irritert, forteller Fjørtoft til Dagbladet.

- Veldig irritert Og så haglet ukvemsordene i retning Jon Jamessen.

- Ferguson var på vei inn, og var veldig irritert. Han ville ha det ut på noen, blant annet ham (Jamessen). Alle som hadde «Uefa» på jakka si fikk høre det, sier Fjørtoft.

Som Uefa-delegat har Jamessen restriksjoner på hva han kan la seg intervjue om. Han bekrefter imidlertid overfor Dagbladet at Ferguson kjeftet i forbifarta.

- Jeg registrerte at han sa noe. Men jeg vet ikke om han sa det til meg engang, for jeg hadde på headset, sier Jamessen.

- Så egentlig er det du refererer til der en ikke-sak for meg, for jeg oppfattet ikke hva som ble sagt, legger han til.

- Men du kan bekrefte at det var et kraftig engasjement etter kampslutt i går?

- Joda, det var engasjement, men det er det alltid i fotballkamper, sier Jamessen.

- Kaotisk Fjørtoft er opptatt av å understreke at Jamessen oppførte seg «meget profesjonelt» i går kveld.

Den rasende Ferguson gikk inn i hjemmelagets garderobe.

- Så kom spillerne, både grønne og røde. Det var rimelig høyt støynivå. I tillegg hørte vi en del tilskuere som sang noen «halvkvedede viser» om de tyrkiske dommerne. Spillerne var sinte og frustrerte, og det var ganske kaotisk. Jeg skal ikke si at det var surrealistisk, for jeg har vært i en spillertunnel før. Jeg har opplevd både slåssing og det som verre er, sier Fjørtoft.

Hans svenske Viasat-kollega Frida Nordstrand fortalte på TV i går kveld at politiet måtte skille dommerne fra både spillere og Alex Ferguson, ifølge Aftonbladet.

Fjørtoft sier han oppfattet politiets nærvær som planlagt eskorte av dommerne og for å skille de to lagenes spillere. Han sier videre at Alex Ferguson var gått i garderoben før dommerne kom inn i tunnelen.

Ga ikke intervjuer Manchester United lukket garderoben, og spillerne kom ikke til intervjuer som normalt etter kamp. Ferguson sendte også Mike Phelan til pressekonferanse og intervjuer i stedet for å stille selv.

- Det at Manchester United stilte med assistentmanageren sin på pressekonferansen etterpå — er det noe som bryter med Uefas retningslinjer?

- Alle sånne ting må du ta med Uefa sentralt, det kan ikke jeg kommentere i min rolle, sier Jamessen.

Rios sarkasme Uansett hva som foregikk i tunnelen, og om det blir rapportert av dommerne, står Rio Ferdinand i fare for å straffes av Uefa etter at han applauderte dommerne sarkastisk opp i fjeset ute på banen, før han besinnet seg og tok dem i hånda.

I dag har han skrevet følgende på Twitter-profilen sin:

- HAR SETT VERRE: Viasat-reporter Jan Åge Fjørtoft bekrefter opphetet stemning, men sier han har sett verre i spillertunneler før. 
Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
- HAR SETT VERRE: Viasat-reporter Jan Åge Fjørtoft bekrefter opphetet stemning, men sier han har sett verre i spillertunneler før. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer

«Morn. Det var en lang natt uten søvn. Jeg må si at fansen vår gjorde oss og klubben vår stolte i går kveld. Beste og mest høylydte støtte jeg har hørt på noen bane gjennom karrieren. Takk!»

SARKASTISK: United-stopper Rio Ferdinand klappet sarkastisk foran ansiktet på dommeren. Foto: PHIL NOBLE, REUTERS / NTB SCANPIX
SARKASTISK: United-stopper Rio Ferdinand klappet sarkastisk foran ansiktet på dommeren. Foto: PHIL NOBLE, REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer