- Ferguson skrek: «Det kryr av rasisme der»

Etter det møtet spilte aldri Paul Pogba for United igjen.

UTÅLMODIG: Paul Pogba i en av sine få opptredener for førstelaget til Manchester United. Franskmannen mener Alex Ferguson i praksis tvang ham til å ta avgjørelsen om å forlate England. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
UTÅLMODIG: Paul Pogba i en av sine få opptredener for førstelaget til Manchester United. Franskmannen mener Alex Ferguson i praksis tvang ham til å ta avgjørelsen om å forlate England. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): Pensjonert Manchester United-manager Alex Ferguson var åpenbart skuffet og sint da det franske talentet Paul Pogba forlot klubben til fordel for Juventus i fjor sommer.

United ønsket å forlenge med den da 19-årige midtbanespilleren, men Pogba valgte Italia, og Ferguson satt bitter igjen.

- Det er skuffende. Han viste ikke respekt i det hele tatt. For å være ærlig, hvis han skal fortsette slik, er det bedre at han har forlatt oss, sa skotten.

Ferguson skrek
I et intervju med magasinet France Football forteller Paul Pogba at Ferguson på det tidspunktet for lengst hadde brent broene. Allerede i mars fortalte nemlig franskmannen manageren om sin avgjørelse, og skotten skal ha blitt rasende.

- Han skrek. «Hvor skal du? Til Juve i Italia, er det greia? Det kryr av rasisme der», forteller Pogba bladet, ifølge ESPN.

- Jeg svarte at det ikke var noe problem, at det er rasisme overalt. Han fortsatte: «Supporterne der er ikke som i England». Svaret mitt var at jeg ønsket å spille, at jeg ikke dro på grunn av supporterne, men at jeg ønsket å spille og bli bedre og få mer erfaring. «Okay», sa han. Etter det var jeg aldri i troppen igjen, sier franskmannen.

Er ikke Giggs eller Scholes
Paul Pogba endte med bare tre ligakamper for Manchester United, og startet aldri under Alex Ferguson. I Juventus er det en helt annen historie, der har han bidratt i 27 kamper for ligamesteren, og har samtidig tatt steget opp på Frankrikes a-landslag.

- Jeg er utålmodig. Selv om jeg var ganske tålmodig sa Ferguson at jeg var et hårstrå unna å få spille. «Du er en unggutt fra akademiet, du er ikke klar ennå. Scholes var det, Giggs var det». Jeg er ikke Giggs, jeg er ikke Scholes. Jeg ville virkelig spille, sier Pogba, som ikke overraskende har mer sans for Juve-sjef Antonio Contes innstilling til ham.

- Conte sa det sånn: «Hos meg er det ikke noe som heter unggutter, de beste spiller uansett. Hvis du tror du kan komme hit og etablere deg, kom, så får vi se om det stemmer.» Han presset meg, trykket på de rette knappene. Jeg liker sånne utfordringer, sier franskmannen.

Pogba avviser også antydningene om at det var pengene som lokket i Italia, og hevder han ville tjent mer om han hadde blitt på Old Trafford.

JERNHÅND: Alex Ferguson ble rapportert å være sjokkert og forbannet da Paul Pogba bestemte seg for å dra til Juventus. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
JERNHÅND: Alex Ferguson ble rapportert å være sjokkert og forbannet da Paul Pogba bestemte seg for å dra til Juventus. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer