RYGG MOT RYGG: Carlos Tevez scoret to mål mot Alex Fergusons United sist gang lagene møttes på Eastlands. Foto: AP/Tim Hales
RYGG MOT RYGG: Carlos Tevez scoret to mål mot Alex Fergusons United sist gang lagene møttes på Eastlands. Foto: AP/Tim HalesVis mer

Ferguson skryter av Tevez

Før viktigste byderby på 23 år.

|||• Fotballstudio: City - United lørdag kl. 13.45

(Dagbladet): United-høvding Alex Ferguson (68) er fortsatt full av krutt, han skjeller gjerne ut «typiske tyskere» eller dommere han ikke setter pris på oppførelsen til.

På pressekonferansen før Manchester-derbyet i morgen viste skotten fram en mykere side.

Flott Tevez-sesong
Byrival City ble verken omtalt som en bråkete nabo eller som en liten klubb med smålig mentalitet - slik det har smelt fra Ferguson tidligere i sesongen.

I stedet ga han Carlos Tevez - United-spiss fram til en opprivende skilsmisse for et knapt år siden - en attest som ikke smakte det minste bittert.

- Carlos hadde en god førstesesong med oss, jeg må innrømme det. I den andre sesongen var han ikke med i så mange kamper. Jeg kan ikke motsi at han har en flott sesong når det gjelder scoringer, sier Ferguson ifølge Sky Sports.

Argentineren har nemlig scoret hele 28 mål for City. Ferguson sier samtidig at han ikke ser seg tilbake når det gjelder 26-åringen, som takket nei til Uniteds noe seine kontraktsforslag og så ble stempelet som for dyr.

- Jeg angrer ikke på noe, og det er ingen bitterhet. Spillere forlater oss nå og da. Noen gjør det bra, noen ikke. Vi beveger oss videre.

Strålende form
City har vist form inn mot Manchester-derbyet, med tre strake seirer og 13 scorede mål.

SELGES IKKE: Wayne Rooney har trent foran City-kampen, forteller Alex Ferguson. Han avfeirer ryktene om at spissen med 24 mål kan bli solgt til Real Madrid. Foto: EPA/Magi Haroun
SELGES IKKE: Wayne Rooney har trent foran City-kampen, forteller Alex Ferguson. Han avfeirer ryktene om at spissen med 24 mål kan bli solgt til Real Madrid. Foto: EPA/Magi Haroun Vis mer

- Dette kan være det mest betydningsfulle derbyet jeg noensinne har vært en del av. City kan skaffe seg Champions League-plass, og de har vært i strålende form de siste ukene. Seks mål mot Burnley, fem mål mot Birmingham, sier Ferguson og legger til at det siste imponerer mest.

- Ingen har scoret fem mot Birmingham denne sesongen før, og de har vært fantastiske defensivt.

Han sier at det er flott for Manchester dersom City klarer å holde på fjerdeplassen, slik at byen får to lag i Champions League

- I løpet av mine 23 år her, så har aldri City hatt en sjanse til å opp nå noe når vi har møtt dem. De nøytrale vil si at det er fantastisk for byen, og det gjør kampen mer spennende enn noensinne, sier Ferguson ifølge Uniteds hjemmeside.

United er fire poeng bak Chelsea i ligaen og trenger virkelig tre poeng i morgen.

- Vi håper å snu ting i vår favør, og ting kan skje. Slik er fotballen. Situasjonen er at vi trenger å vinne derbyet.

Nerver
Ferguson tør ikke love festfotball, han mener de to kampene på Old Trafford i ligaen og ligacupen hadde alt - dramatikk, seine matchvinnere og masse mål.

- Dere får kanskje en skuffende kamp, nerver kan spille inn, sier Ferguson.

City-sjef Roberto Mancini er ikke redd for å legge press på egne spillere før avspark.

GAMLE DAGER: Tevez forlot United fordi han syntes de brukte for lang tid på å gi ham et tilbud, etter to års leie. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi
GAMLE DAGER: Tevez forlot United fordi han syntes de brukte for lang tid på å gi ham et tilbud, etter to års leie. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer

- Etter lørdag har vi fire kamper igjen, og det blir de viktigste i denne klubbens historie. Det er viktig at vi blir nummer fire, fordi det kan forandre alt. Det gir oss Champions League neste år og det gjør det enklere å få de spillerne vi ønsker oss, sier italieneren.

City har eiere med milliarder i lomma, men én spiller klubben ikke får kjøpt er United-spiss Wayne Rooney. The Sun skriver i dag at Real Madrid planlegger et bud på omlag 800 millioner kroner.

- Det er silly season. Slikt hører vi alltid om på tampen av sesongen. Wayne Rooney er her også neste år, sier Ferguson.

Han er også mest sannsynlig på banen mot City etter ankelskaden - bekreftet United-sjefen i dag.

- Han har trent litt de siste dagene, og vi får se hvordan han er med tanke på morgendagens kamp.

Trygg på City-seier
City har også fått gode nyheter, både Wayne Bridge, Stephen Ireland (skader) og Pablo Zabaleta (karantene) er tilgjengelig for førsteelleveren igjen.

- Jeg er trygg på at vi slår United, fordi vi har blitt veldig mye bedre  den siste måneden. Vi går ut for å vinne, som alltid, sier Mancini.

KLUBBHISTORIE: Roberto Mancini mener årets byderby er skjebnesvangert for klubbens framtid. Foto: EPA/Steve Woods
KLUBBHISTORIE: Roberto Mancini mener årets byderby er skjebnesvangert for klubbens framtid. Foto: EPA/Steve Woods Vis mer
TILBAKE: City-forsvaret blir styrket av at tidligere England-venstreback er skadefri igjen etter en kneoperasjon. Foto: AFP/ANDREW YATES.
TILBAKE: City-forsvaret blir styrket av at tidligere England-venstreback er skadefri igjen etter en kneoperasjon. Foto: AFP/ANDREW YATES. Vis mer