Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson slakter United-fansen

- Som å være i en begravelse.

• Manchester United-Birmingham 1-0 (1-0)

(Dagbladet.no): Manchester United vant, men det er omtrent alt de regjerende seriemestrene kan ta med seg videre etter kampen mot Birmingham på Old Trafford.

Sir Alex Ferguson var alt annet enn imponert over det han hadde sett av eget mannskap foran mål. 

– Avslutningene våre var av elendig kvalitet, og når vi var så uforsiktige som vi var, kunne vi lett ha dummet oss ut, tordner Ferguson etter kampen ifølge Sporting Life.

Men om spillerne var sløsete foran mål, ble de heller ikke manet til bedre innsats av et fullsatt Old Trafford, skal man tro Ferguson.

– Publikum var dødt. Det var som å være til stede i en begravelse, raser Ferguson som selv satt suspendert tribunen. 

Men tro ikke at den fyrrige skotten var ferdig med det.

– Dette var det stilleste publikummet jeg har hørt på lang tid, og atmosfæren i dag bidro ikke til å hjelpe oss i gang. Noen ganger trenger vi å føle at vi har publikums støtte. De kan hjelpe oss å løfte spillet vårt. Det var ikke tilfellet i dag.

MISFORNØYD MED SPILL OG STEMNING: Sir Alex Ferguson var for andre kamp på rad henvist på tribunen. Der var det dødt, ifølge skotten. Foto: AP/Scanpix
MISFORNØYD MED SPILL OG STEMNING: Sir Alex Ferguson var for andre kamp på rad henvist på tribunen. Der var det dødt, ifølge skotten. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Lei Tevez-skade 

På tross av tre viktige poeng, var det ytterligere grunn til bekymring for United-manageren. Ferguson måtte nemlig se matchvinner Carlos Tevez til slutt kapitulere for smertene etter en stygg takling av Liam Ridgewell i første omgang.

– Det var en stygg takling, og jo lenger ut i kampen vi kom, jo verrre ble skaden. Til slutt hadde vi ikke noe annet valg enn å ta Carlos av banen. Vi vil undersøke ham i morgen for å se hva slags skade det er snakk om, men han er tvilsom til lørdag, sier Ferguson.

Wayne Rooney var, som mot West Ham, ikke i ettermiddagens United-tropp. Men en virussyk Rooney skal være klar til å erstatte Tevez foran cup-møtet mot Aston Villa neste helg.

– Vi ville løpt en liten risiko ved å spille Wayne i dag, men han burde være i orden til lørdag, tror Ferguson. 

Positive Birmingham

Mens ting gikk litt på tverke for hjemmelaget i dag, kan Alex McLeish sitt mannskap ta turen tilbake til Midlands med æren i behold og vel så det.

For Birmingham la seg aldri ned for å dø på tross av en vanskelig start på kampen. I stedet kjempet blåtrøyene frustrerte United-stjerner mer og mer ut av stilen utover i annenomgang.

Ferguson slakter United-fansen

Selv om det ikke resulterte i spesielt store sjanser, var det nemlig Birmingham som trykket på for en utligning de siste 25 minuttene, snarere enn at United presset på for å punktere oppgjøret.

Innledningen på kampen bar imidlertid ikke bud om at Birmingham skulle være i nærheten av å få med seg poeng ved kampslutt.

Uniteds førsteomgang

Det begynte med at Patrice Evra nærmest som vanlig hadde begitt seg ut på offensiv langtur for å gjøre livet surt for motstanderens høyreback.

Franskmannen jobbet seg rundt på venstrekanten, og slo presist inn foran mål hvor Carlos Tevez kom jaktende på nærmeste stolpe.

Argentinerens avslutningsforsøk med pannebrasken endte imidlertid i stolperoten fremfor på innsiden av den.

Mønsterangrep

Tevez skulle få sin revansje over både Birmingham-keeper Maik Taylor og aluminiumen på Old Trafford etter drøyt 25 minutter, og det med et prakteksempel av godt angrepsspill.

En ryggvendt United-spiss vippet et fremspill fremover til Ronaldo før han satte fart i posisjon. Portugiseren repliserte med å hælflikke ballen tilbake til Tevez som hadde all tid i verden til å vente Taylor ned i sittende stilling, før han bredsidet ballen nede i hjørnet.

Et mønsterangrep som fikk United-fansen til å tro på noe som aldri skulle komme; flere scoringer. Det virket utenkelig at vertene skulle ta til takke med ett enkelt mål på årets første dag.

Offensiv McLeish

Til tross for stolpetreff og flere andre store sjanser, skulle det nemlig stoppe opp for United utover i annenomgang.

Alex McLeish satte på angrepsduoen Mikael Forsell og Daniel De Ridder etter drøye timen, og de to skulle holde United-forsvaret beskjeftiget med nok å henge fingrene i.

Hjemmelaget mistet grepet om kampen og ubeskjedne gjester var nærmere utligning enn vertene var 2-0 i kampens siste 20 minutter. Derfor ville det kanskje ikke ha vært Premier League-sesongens aller største ran om nyopprykkede Birmingham hadde snytt United for lagets tiende strake hjemmeseier.

SKADEBEKYMRING: Carlos Tevez var ikke i stand til å fullføre kampen etter Liam Ridgewells stygge takling. Kampen mot Aston Villa neste helg står nå i fare for dagens matchvinner.
DE FORSPILTE SJANSERS KAMP: Cristiano Ronaldo må oppgitt konstatere at nok en sjanse gikk fløyten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media