Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson slapp unna med en advarsel

Også Ancelotti irettesettes for uttalelser om Howard Webb.

ERTET PÅ SEG FA: Både sir Alex Ferguson og Carlo Ancelotti får en advarsel av FA for å ha uttalt seg om dommer Howard Webb foran seriefinalen mellom United og Chelsea. Foto: (AP Photo/Tom Hevezi)
ERTET PÅ SEG FA: Både sir Alex Ferguson og Carlo Ancelotti får en advarsel av FA for å ha uttalt seg om dommer Howard Webb foran seriefinalen mellom United og Chelsea. Foto: (AP Photo/Tom Hevezi) Vis mer

Managerprofilene Alex Ferguson og Carlo Ancelotti har begge fått advarsler fra Det engelske fotballforbundet (FA) på grunn av nylige uttalelser om dommer Howard Webb.

Begge ga Webb komplimenter i forkant av kampen mellom Fergusons Manchester United og Ancelottis Chelsea. Det falt ikke i smak hos FA.

Forbundets regler sier nemlig at managere ikke kan uttale seg i det hele tatt om dommere i forkant av en kamp.

Tirsdag morgen ble Ferguson advart mot å gjenta oppførselen i framtiden, mens Ancelotti fikk samme tilsnakk senere på dagen.

Tidligere denne sesongen fikk Ferguson fem kampers suspensjon for å ha kritisert Webbs kollega Martin Atkinson etter et tap mot nettopp Chelsea.

Webb-rosen vil ikke føre til en lignende straff, men begge managerne må lære å lukke munnen i framtiden.

Howard Webb er kjent som verdens kanskje aller beste dommer. Han dømte blant annet VM-finalen mellom Spania og Nederland i fjor. Arsenal-manager Arsène Wenger synes det er merkelig å advare rivalene for godordene om engelskmannen.

- For meg virker det ikke som et problem å si at en dommer er god. Jeg ville ikke straffet ham for det, sier franskmannen.

Ferguson valgte for øvrig å ikke benytte seg av muligheten til å forklare seg for FA.

(NTB)

ENGLANDS BESTE DOMMER?: Det mente Ferguson før kampen, men det var kanskje før Webb overså en straffe eller to til United mot Chelsea. Foto:  EPA/FOTOSPORTS/ROBIN PARKER
ENGLANDS BESTE DOMMER?: Det mente Ferguson før kampen, men det var kanskje før Webb overså en straffe eller to til United mot Chelsea. Foto: EPA/FOTOSPORTS/ROBIN PARKER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media