Ferguson slår tilbake mot sexanklagene

- Meningsløs og latterlig, sier United-manageren om sexanmeldelsen han har på seg i Sør-Afrika.

- Dette er bare latterlig, ja helt meningsløst, sa Alex Ferguson til pressen lørdag. Samtidig var advokatene hans i fullt arbeidet med å få renvasket United-sjefen.

- Vi har tatt kontakt med den offentlige anklager og fortalt at det absolutt ikke er noe hold i anklagene. Derfor har vi stor tro på at denne saken vil være ute av verden i løpet av lørdagen, sa Fergusons Cape Town-advokat, Taswell Papier lørdag.

Det var fredag at Sir Alex Ferguson siktet for sexovergrep mot en kvinne i 20-årene.

En talskvinne for politiet fortalte det lokale nyhetsbyrået SAPA at Alex Ferguson hadde oppholdt seg i havnen i Cape Town torsdag kveld, og skrevet autografer. Senere på kvelden skal han ha besøkt en trendy jazzklubb i sentrum av Cape Town. Den anmeldte hendelsen skal ha skjedd etter dette, da Ferguson var på vei til et hotell i Camps Bay.

Falske

Fergusons juridiske representant, Alex Abercrombie, hevdet i et intervju med BBC fredag at anklagene mot klienten hans var falske. -Det er en påstand om at Alex tok på kvinnens lår. Men han nekter på at han har oppført seg usømmelig, og sier han ikke er skyldig i noe overgrep. Han er sjokkert og bekymret for at familien og Manchester United skal bli innblandet i dette. Han håper at hele saken vil være over før helgen er slutt, sa Abercrombie.

Foreløpig står påstand mot påstand i denne saken, men politiet i Sør-Afrika mener at det nok kan ta noen dager før det hele er avklart.

- Vi har registrert at Fergusons advokater vil ha en endelig avgjørelse i denne saken allerede lørdag, men det kan nok ta litt lengre tid, sa en talsmann for rikspolitiet i Sør-Afrika lørdag formiddag. Talsmannen kunne bekrefte at Fergusons advokater hadde tatt kontakt med den offentlige anklageren.

Men dette pågikk fulgte Alex Ferguson det forhåndsavtale program met sitt i forbindelse med besøket i Sør-Afrika.

NTB