Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson sov ikke før han sendte utpå B-laget

Men Darron Gibson og de andre reservene leverte.

LYKKELIG: Darron Gibson strålte av lykke da han banket inn 2-0 til Manchester United. Midtbanereserven har fått mye kritikk av United-supporterne, men hadde målgivende og scoring i dag. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/SCANPIX
LYKKELIG: Darron Gibson strålte av lykke da han banket inn 2-0 til Manchester United. Midtbanereserven har fått mye kritikk av United-supporterne, men hadde målgivende og scoring i dag. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Alex Ferguson angrer ikke på mye fra sin karriere sin 25 år lange Manchester United-karriere, men han har trukket fram semifinalen mot Bayer Leverkusen fra 2002, da United undervurderte tyskerne og røyk ut på bortemål.

Mange stusset over at han tilsynelatende nok en gang undervurderte en tysk motsander, da han stilte med en svært B-preget lag mot Schalke i kveld. I stedet ble det en oppvisning av dybden i en Manchester United-stall som nå er i finalen i Champions League og som langt på vei kan avgjøre Premier League hjemme mot Chelsea søndag.

Men tvilen, den var der:

FEM FINALER: Alex Ferguson har ført Manchester United til den femte europacupfinalen i sin 25 år lange tid på Old Trafford (91, 99, 08, 09, 11). Tre av dem har kommet de siste fire åra. Skotten fyller 70 år seinere i år og blir bare bedre og bedre med åra. Foto: AP Photo/Jon Super/Scanpix
FEM FINALER: Alex Ferguson har ført Manchester United til den femte europacupfinalen i sin 25 år lange tid på Old Trafford (91, 99, 08, 09, 11). Tre av dem har kommet de siste fire åra. Skotten fyller 70 år seinere i år og blir bare bedre og bedre med åra. Foto: AP Photo/Jon Super/Scanpix Vis mer

- Jeg fikk ikke sove i natt, jeg våknet fire ganger og tenkte på det. Men spillerne jeg valgte gjorde meg stolt, sier han til ITV1, ifølge NTB.

- Det var en semifinale, og når det er en så viktig kamp kommer tanken om «gjør jeg det rette nå?» Jeg er glad for at det slo godt ut, sa Ferguson.

John O'Shea, reservekaptein i dag, var en av de mange som sto fram mot et usedvanlig svakt Schalke-lag og sørget for en enkel vei videre.

Vis mer

- Manageren sørget nok for at noen øyenbryn ble hevet med lagoppstillingen sin, men det vitner om tilliten han har til stallen. Han har tro på hele stallen og i dag leverte vi en bra prestasjoner, sier O'Shea til Viasat.

Gibsons revansje Darron Gibson måtte for et par uker siden stenge Twitter-kontoen sin etter to timer, på grunn av massiv hets fra United-supportere. I dag viste midtbanespilleren at det er et par grunner til at han fortsatt har en plass i United-troppen.

Først tredde han nydelig igjennom Antonio Valencia til 1-0, før han selv banket inn 2-0. Det siste riktignok via Manuel Neuer, «superkeeperen» fra første oppgjør, som gjorde en sjelden tabbe.

Schalke reduserte riktignok ved Jurado like etterpå, en suser oppe i hjørnet fra 13 meter, men United var i realiteten aldri truet. De trakk seg tilbake, lot Schalke trille ball og på tampen av andre omgang spaserte Anderson inn ytterligere to mål.

HETS: To eksempler på hetsen Darron Gibson fikk på twitter så seint som for to uker siden.
HETS: To eksempler på hetsen Darron Gibson fikk på twitter så seint som for to uker siden. Vis mer

- Vi fikk hvilt mange spillere foran den viktige kampen søndag (mot Chelsea, journ.anm), sier Edwin van der Sar til Viasat etter kampen.

Lørdag 28. mai klokka 20.45 venter Barcelona for Manchester Untied. Vi får dermed en reprise på finalen fra 2009, da Barcelona vant 2-0 etter mål fra Samuel Eto'o og Lionel Messi.

- Barcelona spiller ekstremt bra fotball, det blir en vanskelig, noe de viste i 2009-finalen. Vi må vise at vi har lært fra den gang og spille annerledes denne gangen, sier van der Sar, som vil spille karrierens siste kamp på Wembley.

- Fantastisk finale Manchester United er i sin tredje finale på fire sesonger. I 2008 slo de Chelsea på straffer, mens det altså ble tap mot Barcelona året etter.

- Det blir en fantastisk finale. Forhåpentligvis er alle tilgjengelige. Den store forskjellen fra tidligere, er at vi ikke har noen suspensjoner. I 1999 manglet vi Roy Keane og Paul Scholes, sist manglet vi Darren Fletcher. Det blir annerledes denne gangen, sier Ferguson.

På spørsmål om Uniteds utrolige tre finaler på fire år:

- Vi har blitt bedre i Europa i løpet av årene. Spesielt borte har vi funnet en bra spillestil som gir oss bra med ballinnehav og sjanser, sier Ferguson.

«SUPERKEEPER»: Manuel Neuer er fortsatt en god keeper, men viste svakhetstegn på scoringene fra Gibson og Anderson. Foto: AP Photo/dapd,  Sascha Schuermann/Scanpix
«SUPERKEEPER»: Manuel Neuer er fortsatt en god keeper, men viste svakhetstegn på scoringene fra Gibson og Anderson. Foto: AP Photo/dapd, Sascha Schuermann/Scanpix Vis mer

Manchester United satte forøvrig klubbrekord i kveld med 13 strake kamper i Europa uten tap. Sist tap kom i kvartfinalen mot Bayern München i fjor.

LEGENDE: Raul har imponert stort for Schalke i Europa denne sesongen. Tidenes toppscorer i Europa måtte imidlertid gå målløs av banen i dag. Her takker han supporterne for støtten. Foto: AFP PHOTO/PATRIK STOLLARZ/SCANPIX
LEGENDE: Raul har imponert stort for Schalke i Europa denne sesongen. Tidenes toppscorer i Europa måtte imidlertid gå målløs av banen i dag. Her takker han supporterne for støtten. Foto: AFP PHOTO/PATRIK STOLLARZ/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media