TILBAKE I ENGLAND: Chelsea har ansatt Rafael Benitez som ny manager. United-sjef Alex Ferguson benyttet muligheten i dag til å komme med et stikk til rivalen. Foto: REUTERS/Luke MacGregor
TILBAKE I ENGLAND: Chelsea har ansatt Rafael Benitez som ny manager. United-sjef Alex Ferguson benyttet muligheten i dag til å komme med et stikk til rivalen. Foto: REUTERS/Luke MacGregorVis mer

Ferguson stempler Benitez som en «veldig heldig» manager

Fortsetter krangelen fra 2009.

(Dagbladet): Rafa Benitez (52) er tilbake i Premier League etter etter to års fravær. Spanjolen trente Liverpool fra 2004 til 2010, og ble denne uka klar som ny Chelsea-sjef ut sesongen.

Som Liverpool-trener var Manchester United og Alex Ferguson blant Benitez argeste rivaler, og mange husker «facts»-angrepet fra 2009, da Benitez kom med en tirade mot Ferguson og ramset opp argumenter fra en papirlapp.

I dag var det Ferguson som benyttet muligheten til å erte Benitez.

- Alle føler med Roberto Di Matteo, og det er ganske riktig, sier Ferguson, ifølge The Guardian.

- Det største skuffelsen for meg er at om to uker skal de (Chelsea) spille VM for klubblag. Jeg hadde trodd at klubben ville gitt ham (Di Matteo) sjansen til å vinne der, sier Ferguson.

- Rafa gjorde ingenting
Ferguson - som får statue av seg selv utenfor Old Trafford i dag - kaller Benitez heldig.

- Benitez er veldig heldig, fordi om to uker kan han ha to VM for klubblag-titler på CVen, og han hadde ikke noe å gjøre med noen av lagene. José Mourinho vant «the treble» med Inter Milan. Benitez tok over og vant VM for klubblag uten å gjøre noe, eller bygge opp laget, sier Ferguson.

Inter vant VM for klubblag i 2010 - og Benitez vil lede Chelsea-laget som reiser til Marokko i neste måned.

- Fergie glemmer aldri
Ferguson møtte pressen i dag i forbindelse med Premier League-kampen mot QPR i morgen. QPR valgte forøvrig å sparke manager Mark Hughes tidligere i dag.

TV2s Premier League-ekspert Kasper Wikestad er slett ikke overrasket over Fergusons breiside.

- Det er historien som gjentar seg. Alle managere som har prøvd å ta opp kampen med Ferguson opp gjennom årene har stort sett tapt. Sir Alex er en luring, og du lurer ikke en luring. Han glemmer aldri sånne ting som Benitez-utspillet, sier Wikestad til Dagbladet.

- Er det et kompliment til Benitez at Ferguson gidder?

- Det er vanskelig å tolke. Rafa Benitez er nok litt forbi det. Jeg heller mot et nei, men det er vanskelig å si, sier Wikestad.
Støtter Clattenburg
United-sjefen snakket også om dommer Mark Clattenburg, som ble anklaget for rasisme mot Chelseas John Obi Mikel, men frikjent denne uka.

- Jeg trodde ikke på det uansett. Det som er synd er at Mark har måttet bære dette de siste ukene. Alle er glade på hans vegne - bortsett fra Chelsea, sier Ferguson.

Ifølge The Guardian er både Wayne Rooney og Chris Smalling meldt klare til kampen i morgen.

Chelsea møter Manchester City til toppkamp søndag.

IKKE BESTEVENNER:  Alex Ferguson og Rafael Benitez. Dette bildet er fra 2009. Foto: AP Photo/Jon Super
IKKE BESTEVENNER: Alex Ferguson og Rafael Benitez. Dette bildet er fra 2009. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer