SINT: Alex Ferguson var rasende på dommer Mike Dean og linjedommeren hans. Foto: AFP Photo / Andrew Yates / NTB Scanpix
SINT: Alex Ferguson var rasende på dommer Mike Dean og linjedommeren hans. Foto: AFP Photo / Andrew Yates / NTB ScanpixVis mer

Ferguson stempler Pardew som hyklerisk og Newcastle som «liten klubb»

Raste på pressekonferanse.

(Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson raste mot dommer Mike Dean etter at sistnevnte overkjørte sin linjedommer Jake Collin da Jonny Evans scoret selvmål i onsdagens kamp mot Newcastle.

Collin mente at Papiss Cissé var involvert i spillet etter først å ha vært i offside, men Dean godkjente likevel målet. Da lagene gikk ut til andre omgang slengte Ferguson noen heftige skotske gloser mot Dean før han så skjelte ut fjerdedommeren og linjemannen.

- Jeg tror Mike Dean vil være skuffet over at han ikke gjorde noe med det. Han følte seg nok presset, og det ble for mye for ham å handle. Noen ganger når en ser tilbake på en kamp vil en komme på ting en kunne gjort annerledes. En gjør det både som manager og som dommer, sa Alan Pardew etter kampen ifølge The Guardian.

Illsint Ferguson Pardews kommentarer etter kampen fikk Ferguson til å se rødt på dagens pressekonferanse.

- Jeg protesterte, men jeg gikk ikke over grensa. Pressen har blåst dette ut av alle proporsjoner. Den eneste personen de ikke har snakket med er Barack Obama fordi han er for opptatt, sa Ferguson ifølge The Telegraph.

- Det er uheldig, men jeg er manager i den mest berømte klubben i verden, og ikke i Newcastle, en liten klubb i nord-øst.

- Emosjonell fyr - Jeg protesterte bare, men det gjør jeg alltid og folk vet det. Jeg er en emosjonell fyr. Men jeg var ikke fornærmende. Jeg ropte Mike til meg, og vi snakket sammen. Jeg var bare et par meter innpå banen, og det har blitt overdrevet i pressen. Problemet er at denne klubben får mer oppmerksomhet enn noen annen klubb, sier Ferguson.

- Jeg så at Alan Pardew kritiserte meg, men det er få som angriper dommere som han. Han dyttet en av dem, og prøvde å le det bort. Hvordan han kan kritisere meg er utrolig. Og forresten, han glemmer hjelpen jeg har gitt ham, sier skotten.

Pardew ble sendt på tribunen i Newcastles første kamp denne sesongen da han dyttet til en assistentdommer.

Det engelske fotballforbundet opplyste i går at de ikke ville ta grep mot Manchester United-manageren.

- HAN ER VERST AV ALLE: Alex Ferguson mener Alan Pardew er den manageren i Premier League som oppfører seg verst mot dommere. Foto: REUTERS/Phil Noble
- HAN ER VERST AV ALLE: Alex Ferguson mener Alan Pardew er den manageren i Premier League som oppfører seg verst mot dommere. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer