UVENTET STØTE: Alex Ferguson mener det var riktig av Liverpool å ikke utestenge Luis Suarez selv. Han tror spilleren ville fått en lenger straff om klubben hadde gjort det. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB scanpix
UVENTET STØTE: Alex Ferguson mener det var riktig av Liverpool å ikke utestenge Luis Suarez selv. Han tror spilleren ville fått en lenger straff om klubben hadde gjort det. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB scanpixVis mer

Ferguson støtter Liverpool i Suarez-saken

Peker på Cantona-episoden som førte til sjokkerende straff.

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson støtter Liverpool for ikke selv å suspendere Luis Suárez etter at argentineren bet Chelseas Branislav Ivanovic.

Han begrunner støtten med at hvis Liverpool selv hadde utestengt ham ville Det engelske fotballforbundet (FA) kanskje ha reagert enda kraftigere enn å utestenge ham i ti kamper.

Ferguson sier at hendelsesforløpet minner om hvordan FA behandlet United etter at franske Eric Cantona foretok sitt berømte kung fu-spark mot en Crystal Palace tilskuer i 1995.

I troen på at FA ikke skulle foreta seg noe ytterligere, utestengte United selv Cantona i fire måneder. Likevel reagerte FA med mer enn å doble straffen.

- Jeg tipper de er glade for at ikke utestengte ham selv. Det fungerte ikke for oss. David Davies som var FAs talsmann den gang lovte at hvis vi selv straffet spilleren ville de ikke foreta seg noe mer i saken, sa Ferguson.

- Tenk dere - en ni måneders utestengelse. Det er helt utrolig. Jeg kan fortsatt ikke få det til å stemme, sa Ferguson om episoden som skjedde for over 18 år siden.

Også Manchester City-manager Roberto Mancini ble overrasket over FAs reaksjon overfor Suarez.

(NTB)