Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sir Alex Ferguson

– Ferguson takknemlig for å være i live

Legene sier at managerlegenden Alex Ferguson er «ekstremt heldig som er i live» etter hjerneblødningen i mai.

Sir Alex Ferguson ledet Manchester United i en årrekke. Han fikk hjerneblødning tidligere i år, men skal nå være på bedringens vei. Foto: NTB scanpix
Sir Alex Ferguson ledet Manchester United i en årrekke. Han fikk hjerneblødning tidligere i år, men skal nå være på bedringens vei. Foto: NTB scanpix Vis mer

76-åringen hadde en vellykket operasjon for hjerneblødning i mai. Den tidligere Manchester United-sjefen ble utskrevet for seks uker siden.

- Legene fortalte ham at han statistisk sett var ekstremt heldig. På et tidspunkt så det ikke bra ut i det hele tatt, forteller en kilde nær Ferguson til avisen The Sun.

Kun 56 prosent overlever en måned etter en alvorlig hjerneblødning. Mellom 12 og 39 prosent klarer å leve et uavhengig liv, ifølge avisen.

Skotten lå i kunstig koma og var innlagt på intensivavdelingen i fire dager.

- Alex slapp med skrekken. Han er utrolig takknemlig for å være i live, sier kilden.

Tross de dystre tallene hevdes det at managerlegenden er sikker på å være tilbake på VIP-tribunen på Old Trafford i starten av kommende sesong.

Etter utskrivingen har 76-åringen slappet av og blitt ivaretatt av sine nærmeste mens han har fulgt med på fotball-VM. Ifølge kilden heiet han mer på sin tidligere elev Cristiano Ronaldo enn på England.

Ferguson ledet Manchester United til 13 seriemesterskap, fem FA-cuptitler, fire ligacuptitler og to mesterligatitler i løpet av sine 26 år i klubben. Han pensjonerte seg sommeren 2013.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media