Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson tiltalt for upassende dommerskryt

Mente det var Uniteds tur til å ha flaks.

FOR POSITIV? Alex Ferguson bøyde seg for United-supporterne etter seieren mot Chelsea. Men når risikerer han straff for å ha skrytt dommer Howard Webb opp i skyene før kampen. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
FOR POSITIV? Alex Ferguson bøyde seg for United-supporterne etter seieren mot Chelsea. Men når risikerer han straff for å ha skrytt dommer Howard Webb opp i skyene før kampen. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer


(Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson kan risikere nok en karantene på tampen av sesongen. Nok en gang for å bryte reglene for hva en manager kan si om dommerne - og når.

Det engelske fotballforbundets retningslinjer forbyr managere å kommentere dommere i forkant av kamper. Dette blåste Ferguson en lang marsj i da han 6. mai lovpriste Howard Webb som skulle dømme seriefinalen mot Chelsea.

Ferguson satt nettopp fem kamper på tribunen etter kommentarer om dommer Martin Atkinson etter forrige møte med Chelsea. Han hadde snakket mye om dommeravgjørelsene han mente hadde avgjort de siste møtene med de helblå fra London.

Foran kampen som avgjorde gullkampen i Premier League, pakket Ferguson inn dommersnakket i ros. Men han benyttet også anledningen til å legge press på VM-finaledommer Webb ved enda en gang å minne om at United hadde fått noen dommeravgjørelser mot seg i de siste møtene.

- Han er definitivt den beste dommeren i landet, ingen tvil om det. Vi får den beste dommeren, og vi håper det er vår tur til å ha litt flaks, sa Ferguson ifølge The Guardian.

Det hører også med til historien at Webb hadde gitt United straffe i tre av de siste fire kampene han hadde dømt på Old Trafford.

Men uansett om det kun var velment skryt eller ikke, er altså dommersnakk før kampen i strid med FAs «Respect»-kampanje.

Og i dag har FA tiltalt ham for upassende oppførsel, melder forbundet på hjemmesiden sin. Ferguson kan anke dommen fram til mandag klokka 17 norsk tid.

IKKE BARE SKRYT: Wayne Rooney var ikke helt enig i alt Webb foretok seg på Old Trafford. Foto: Robin Parker,  EPA/Scanpix
IKKE BARE SKRYT: Wayne Rooney var ikke helt enig i alt Webb foretok seg på Old Trafford. Foto: Robin Parker, EPA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media