DEN GANG DA: Cristiano Ronaldo (t.h.) var Alex Fergusons spiller i seks år før han dro til Real Madrid. I kveld møtes de to igjen. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB Scanpix
DEN GANG DA: Cristiano Ronaldo (t.h.) var Alex Fergusons spiller i seks år før han dro til Real Madrid. I kveld møtes de to igjen. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB ScanpixVis mer

Ferguson trodde ikke Ronaldo skulle bli så god

I kveld møtes læremester og elev igjen.

(Dagbladet): Onsdag kveld er det duket for storoppgjør da Real Madrid møter Manchester United på Santiago Bernabéu i den spanske hovedstaden.

Ikke bare er det en kamp mellom to av Europas virkelige tungvektere, men det store samtaleemnet før møtet er at Cristiano Ronaldo (28) spiller sin første kamp mot United siden han forlot dem til fordel for Real Madrid i 2009.

I løpet av sine seks år i England utviklet Ronaldo seg fra å være en frustrerende driblefant til å bli en av verdens beste spillere. Han har flere ganger gitt Alex Ferguson en stor del av æren for framgangen.

- Utrolig statistikk
Før kveldens kamp sier Ferguson at Ronaldo er spilleren United må stoppe.

- Ronaldo er den vi må bekymre oss for. Han var fremdeles en ung mann da han forlot meg, og det er bare å se hvordan han har blomstret i Madrid. Statistikken hans er utrolig. For å være ærlig trodde jeg aldri han skulle score så mange mål, sier Ferguson ifølge Daily Mirror.

Ronaldo scoret 27 mål i løpet av sine tre første sesonger i Manchester. På de tre siste scoret han hele 91 ganger.

I Real Madrid står han med smått utrolige 182 mål på 179 kamper.

- Jeg visste han kom til å forbedre seg. Han er verdens beste spiller sammen med Lionel Messi, men å score så mye som han har gjort er helt utrolig. Han er på høyden av karrieren nå, og kommer til å være det de neste tre åra, sier Ferguson.

De siste månedene har det vært skrevet mye om at Ronaldo er misfornøyd i Madrid. Flere medier har spekulert i om at han vil tilbake til United, men hovedpersonen selv har sagt han vil fullføre kontrakten med Real. Den går ut i 2015.

Slo Real sist i 1968
Det er ti år siden Real Madrid og Manchester United sist møttes.

Da var det kvartfinale i Champions League, og det spanske laget gikk seirende ut med 6-5 sammenlagt etter to klassiske kamper.

Den gangen var det brasilianske Ronaldo som ga United mareritt, med tre scoringer på Old Trafford.

Lagene møttes også i kvartfinalen i 2000. Også da gitt Real seirende ut.

- Wayne er mer moden
Sist United slo ut Real Madrid i europeisk sammenheng var i 1968. Da gikk United hele veien og vant det som på den tida het Serievinnercupen.

Da var det George Best, Denis Law og Bobby Charlton som herjet for United. Denne gangen setter Alex Ferguson sin lit til Wayne Rooney (27) og Robin van Persie (29).

- Wayne er 27 nå og er en mer moden spiller. Før scoret han gjerne mye i perioder, men nå scorer han jevnt og trutt, sier Ferguson.

Van Persie kom til United fra Arsenal før sesongen. Han har vært en kjempehit, og står med 23 mål på 31 kamper.

- Han har forandret laget, ingen tvil om det. Det er bare å se på bidraget hans. Han har vært en sensasjon og et friskt pust. 23 mål sier alt.

Langt bak Barca
United holder stø kurs mot ligagull i England, selv om det fortsatt er 12 kamper igjen å spille. De ligger 12 poeng foran byrival City.

For Real Madrid er situasjonen motsatt. De ligger hele 16 poeng bak erkerival Barcelona, og kommer til å satse alt på å vinne Champions League.

Det vil i tilfelle bli trener José Mourinhos tredje triumf i turneringen. Han har tidligere vunnet med både Porto og Inter.

Også Alex Ferguson har vunnet to ganger med United, i 1999 og 2008.