45 AV 90: Fernando Torres fikk på seg boblejakka i pausen etter en svak omgang mot Manchester United i går kveld. Resten så han over hodet på manager Carlo Ancelotti.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
45 AV 90: Fernando Torres fikk på seg boblejakka i pausen etter en svak omgang mot Manchester United i går kveld. Resten så han over hodet på manager Carlo Ancelotti.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATESVis mer

Ferguson tror Ancelotti ble tvunget til å bruke Torres

- Det var kanskje feil, innrømmer Chelsea-sjefen.

(Dagbladet): Til tross for noen nervepirrende sekunder på 1-1 i andreomgang, gikk til slutt Manchester United komfortabelt videre til semifinale i Champions League med 2-1-seier over Chelsea på Old Trafford i går kveld.

To Ryan Giggs-regisserte scoringer var mer enn nok for United, mens Chelsea fikk kvelden ødelagt av ineffektivitet, utvisninger - og kanskje et mislykket laguttak.

For en av de svarteste kveldene tilhørte Fernando Torres i går, han ble igjen i garderoben da lagene kom ut på stillingen 1-0 til United etter pause. Inn kom Didier Drogba, som fikk fart på Chelsea, og scoret bortelagets eneste mål da de allerede var redusert til ti mann.

Mange har spekulert på om det er Roman Abramovitsj som legger press på Carlo Ancelotti om å bruke Torres, etter å ha satt lommeboka i spagaten for å hente spissen til Chelsea.

Etter kampen mener Alex Ferguson at det var nettopp Torres' megaprislapp som gjorde at han fikk starte på Old Trafford.

- Mange trodde Drogba ville starte, men jeg følte at med tanke på hvor mye penger de har brukt på Torres, så var de nødt til å bruke ham. Jeg var ikke 100 prosent sikker, men jeg kunne ikke se at de ville utelate ham, sier United-sjefen, ifølge Guardian.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kanskje feil
Skotten fikk rett i at Torres skulle få tilliten, og Carlo Ancelotti innrømmer at det kanskje var et feilvalg.

- Kanskje. Det er mulig, men jeg brukte lang tid på den avgjørelsen. Jeg foretrakk å starte med Fernando i en type kamp som dette, med den taktikken vi valgte. Men Didier spilte veldig bra i andre omgang. Han gjorde det bedre enn Torres i sine 45 minutter, sier italieneren, ifølge Telegraph.

Han avviser imidlertid at det er andre enn ham som bestemmer akkurat det.

- Det er ikke sant. Jeg valgte Torres fordi han har kvalitetene og evnene som kunne vært viktige for oss, sier Ancelotti, og forklarer hvorfor han byttet ut spanjolen allerede i pausen.

- Jeg ville øke trykket framover. Vi trengte en scoring. Didier var uthvilt, og kunne bruke kraften sin framover. Det var derfor jeg tok ut Fernando. Men vi må tro på Torres. Vi må vente på at han forbedrer seg, sier italieneren.

PRESSET: Ancelotti sier han ikke har hørt noe fra Chelsea-eier Roman Abramovitsj om sin egen trenerframtid.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
PRESSET: Ancelotti sier han ikke har hørt noe fra Chelsea-eier Roman Abramovitsj om sin egen trenerframtid.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

Det er Alex Ferguson enig i.

- Hadde du hatt muligheten til å kjøpe Torres, hadde du ikke takket nei. Det ville ikke Ancelotti heller. Alle sa på det tidspunktet at det var en fantastisk handel. Man kan ikke kritisere ham for det, Torres er en bra signering, sier skotten.

- Det fungerer ikke akkurat nå, men han er en ung mann med flere sesonger foran seg. Han er god, men Vidic og Ferdinand, med den erfaringen de har, skal være i stand til å takle de beste spillerne i verden. De er blant toppspillerne selv, mener Ferguson.

Usikker på framtiden
Spørsmålene om valget av Torres var omtrent like uunngåelige som spørsmålene om Carlo Ancelottis egen framtid i går.

Italieneren fastholder at den biten ikke er opp til ham selv,

- Jeg vet ikke, det er ikke et spørsmål en manager kan svare på, sier Ancelotti på spørsmål om han blir sittende stort lenger i Chelsea-stolen.

- Jeg er ikke bekymret. Jeg har en jobb å gjøre. Jeg må prøve å gjøre mitt beste. Det er ikke opp til meg om jeg blir her eller ikke, og jeg har ikke snakket med Abramovitsj, sier Chelsea-sjefen.

Manchester United møter vinneren av Inter og Schalke i semifinalen i Champions League.