TUPPEN OG LILLEMOR: Alex Ferguson fikk aldri noe godt forhold til Rafa Benitez. Nå er det en gammel kompis av ham som leder Liverpool, Manchester Uniteds kanskje største rival.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell Cheyne
TUPPEN OG LILLEMOR: Alex Ferguson fikk aldri noe godt forhold til Rafa Benitez. Nå er det en gammel kompis av ham som leder Liverpool, Manchester Uniteds kanskje største rival.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell CheyneVis mer

Ferguson tror Benitez fikk fortsette på grunn av pengene

Ble ikke overrasket da spanjolen fikk sparken.

||| • Følg Manchester United - Liverpool i studio kl. 14.30!

(Dagbladet): Etter bare fire kamper er det vanskelig å felle noen dom over Roy Hodgsons karrierestart i Liverpool, men det er neppe å strekke det for langt å skrive at Merseyside-klubben ikke har imponert hittil i Premier League.

I formiddag venter den største oppgaven så langt, når Hodgson står ansikt til ansikt med sin gamle venn Alex Ferguson på Old Trafford.

Hodgson fleipet i går med at han håpet det vennskapet kan overleve rivaliseringen mellom de to tradisjonsrike klubbene, men han kan trolig være sikker på at han vil komme bedre overens med Ferguson enn den forrige Liverpool-sjefen gjorde.

- Jeg har alltid hatt et godt forhold til Liverpool-managerne, og begge klubbene har oppført seg fint etter kamper. Det forandret seg i det forrige regimet, men det er ingen stor sak for meg, sier Ferguson.

Og snakker selvfølgelig om Rafa Benitez.

Ikke overrasket
Ferguson gir ikke inntrykk av at han kommer til å savne spanjolen som mistet jobben i juni. Skotten er mer overrasket over at Benitez holdt så lenge.

- Jeg ble ikke overrasket i det hele tatt da Liverpool byttet manager i sommer. Jeg tror alle forventet det, selv om Benitez hadde skrevet under en ny kontrakt, sier han, ifølge Sky Sports.

- Det var det eneste som kompliserte det. Hadde han ikke skrevet under kontraktsforlengelse sesongen før, er jeg sikker på at han hadde forsvunnet før slutten av forrige sesong. Men den nye kontrakten førte med seg kompensasjon og slike ting, så de ventet, mener Ferguson.

Savner Solskjær og co
Til slutt fikk altså Liverpool-ledelsen nok, og en ny æra har startet med Roy Hodgson i sjefsstolen.

Både Manchester United og gjestene har noe å revansjere når de møtes i dag. United sløste bort to poeng i sluttminuttene både mot Fulham og Everton - det vil Alex Ferguson ha en slutt på.

- Å gjøre det en gang er kanskje uflaks, men to ganger så tidlig i sesongen er bare uforsiktig, og det må vi få en slutt på, sier han.

- Jeg tenker tilbake på den flotte kvartetten med spisser, Dwight Yorke, Andy Cole, Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær, de hadde alle den kynismen og konsentrasjonen som avgjorde kamper. Det er en egenskap laget vårt må erverve, og jeg forventer at alle spillerne tenker over konsentrasjonen sin, eller mangelen på sådan, sier Ferguson.

PRESS: Roy Hodgson leder Liverpool inn på Old Trafford.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
PRESS: Roy Hodgson leder Liverpool inn på Old Trafford.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer