Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson tror Liverpool eller Arsenal ryker

Peker ut nye lag til topp 4.

TVEKAMP MOT CHELSEA? Alex Ferguson mener Dimitar Berbatov og United-laget kommer til å slåss mot Chelsea om ligagullet. Foto: AFP/Glyn Kirk
TVEKAMP MOT CHELSEA? Alex Ferguson mener Dimitar Berbatov og United-laget kommer til å slåss mot Chelsea om ligagullet. Foto: AFP/Glyn Kirk Vis mer

||| (Dagbladet.no): Manchester United, Liverpool, Chelsea og Arsenal, det er topp 4-lagene i Premier League. Ingen andre lag har klart å plassere seg på Champions League-plassene de siste fem årene.

Manchester United-sjef Alex Ferguson ser tegn til at det endrer seg denne sesongen.

City har penger
- Det er kron eller mynt om hvem som har den beste sjansen til å bryte seg inn i topp 4, av Tottenham, Aston Villa, Everton og Manchester City, med alle pengene de har. Det er en vanskelig liga, og alle sammen kan klare det, sier Ferguson ifølge nyhetsbyrået PA.

Trenerlegenden antyder at det er Liverpool og Arsenal som ligger tynt an, for han ser for seg at kampen om ligagullet bare står mellom hans eget lag og Chelsea.

- Jeg tror ligaen blir veldig tett, men min erfaring sier meg at to lag kommer til å bryte seg løs mot slutten av sesongen, sier Ferguson.

67-åringen kom med uttalelsene på en midag i regi av den britiske trenerforeningens (LMA), der managere som har ledet lag i mer enn 1000 kamper ble hedret. Han er selvsagt én av dem.

Ferguson er ikke overrasket over at topp 4-klubben trues av nykommere, han forventet egentlig at det ville skje før.

- Jeg hadde en følelse av at det ville bli endringer forrige sesong. Nå taper topplagene kamper og poeng, mer enn noensinne så tidlig i sesongen, sier skotten.

Benitez vil helst ha tittelen
Topplaget som har tapt mest er Liverpool, klubben står med fem tap på 12 kamper. Manager Rafael Benitez sier til The Times i dag at det er vanskelig å akseptere resultatene så langt denne sesongen.

SERIEN VIKTIGST: Rafael Benitez mener han har feilet som Liverpool-sjef dersom han ikke klarer å vinne Premier League med de helrøde. Foto: AP/Jon Super
SERIEN VIKTIGST: Rafael Benitez mener han har feilet som Liverpool-sjef dersom han ikke klarer å vinne Premier League med de helrøde. Foto: AP/Jon Super Vis mer

- Men verden går ikke under. Vi må bare fortsette, sier Benitez.

Den spanske treneren er blitt beskyldt for å prioritere Champions League, men er klar på hva som han aller helst vil vinne.

- Alle som kjenner meg vet at jeg vil vinne hvert eneste trofé, hver eneste kamp. Men hvis du spør meg om hva jeg foretrekker, så vil jeg svare Premier League. Hvis jeg ikke vinner tittelen, så blir jeg skuffet. Da vil jeg kanskje føle at jeg har feilet, sier Benitez.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media