PÅ FLYTTEFOT - ELLER IKKE? Samir Nasri blir neppe Manchester United-spiller, skal man tro sir Alex Ferguson. Skotten tror franskmannen allerede har blitt enig med en annen klubb, men utelukker heller ikke at han blir i Arsenal. «silly season-retorikken» er iallfall vanskelig å bli klok på.  Foto: SCANPIX/AP Photo/Lai Seng Sin
PÅ FLYTTEFOT - ELLER IKKE? Samir Nasri blir neppe Manchester United-spiller, skal man tro sir Alex Ferguson. Skotten tror franskmannen allerede har blitt enig med en annen klubb, men utelukker heller ikke at han blir i Arsenal. «silly season-retorikken» er iallfall vanskelig å bli klok på. Foto: SCANPIX/AP Photo/Lai Seng SinVis mer

Ferguson tror Nasri har bestemt seg

Her er dagens ryktebørs fra Premier League.

(Dagbladet): Fotballfolket bruker en helt særegen retorikk i «silly season» - en retorikk som gir media mulighet til å tolke og konkludere i hvilken som helst retning.

Det har dagens ryktebørs to eksempler på.

Mandag kveld norsk tid gikk Manchester United inn for landing i Boston, og manager sir Alex Ferguson hadde knapt rukket å hente kofferten fra bagasjebåndet før han ble plassert på en pressekonferanse sammen med Rio Ferdinand og New England Revolution-sjef Steve Nicol.

Tror ikke på Nasri Dette var skottens første offentlige opptreden etter sommerferien, og selv om han allerede har hentet tre nye spillere i sommer i Phil Jones, Ashley Young og David De Gea, var tilstedeværende journalister mer opptatt av om hvem som skal erstatte fotballpensjonisten Paul Scholes på midten.

Ferguson prøvde seg først med at kanskje det ville komme noen fra eget ungdomssystem klare til å ta opp arven, men det ble ikke uten videre tatt for god fisk.

Arsenals Samir Nasri  og Inters Wesley Sneijder har vært de to mest omtalte prospektene på ryktebørsen. Det dukket også opp spørsmål til Ferguson om dem begge, men journalisten begikk den klassiske feilen å stille to spørsmål på en gang. Dermed nøyde United-bossen seg med å svare på den delen som gikk på Nasri, mens Sneijder ble forbipassert i stillhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

MULIG SCHOLES-ERSTATTER: Wesley Sneijder har blitt koblet til Manchester United i årevis. Nå kan en overgang materialisere seg, selv om nederlenderen og Inter sier noe annet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito
MULIG SCHOLES-ERSTATTER: Wesley Sneijder har blitt koblet til Manchester United i årevis. Nå kan en overgang materialisere seg, selv om nederlenderen og Inter sier noe annet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito Vis mer

- Jeg tror ikke han kommer til United. Det er alt jeg kan si dere. Jeg tror han har blitt enig om å dra et annet sted, sa Ferguson, ifølge blant annet Sky Sports.

Det virket å være bred konsensus om at dette andre stedet Ferguson snakket om, var Manchester City, men han virket samtidig ikke helt overbevist om hva han selv akkurat hadde sagt.

- Kanskje blir han i Arsenal også. Det er en mulighet, skjøt han inn. Det ligger nærmere Wengers uttalte standpunkt om at Arsenal verken ønsker å skille lag med verken Nasri eller Cesc Fabregas i sommer.

Rekord-Sneijder Wesley Sneijder skal heller ikke noe sted dersom man velger å tro spilleren selv og arbeidsgiver Inter. I et intervju med den italienske utgaven av Vanity Fair, gjengitt av blant annet The Guardian, sier den nederlandske playmakeren at han helst vil bli i Milano, men at han vil dra videre dersom klubben skulle ønske å selge ham.

Spørsmålet er om Inter klarer å motstå et bud på 35 millioner pund fra Manchester United, slik The Sun hevder i dag. Klubbøkonomien er anstrengt, og det har tidligere blitt sagt og skrevet at trener Gian Piero Gasperini må selge før han kan kjøpe.

Skulle United imøtegå Inters prisforlangende venter neste hinder, som også er høyt: Sneijders lønnskrav. Ikke bare vil han bli tidenes dyreste Ferguson-kjøp. Han vil også bli den best betalte spilleren i klubben, dersom The Suns publiserte opplysninger stemmer.

SJOKKRETUR?: Det var et overgangssjokk da Carlos Tevez gikk fra Boca Juniors til Corinthians i 2004. Det vil være et enda større sjokk dersom han nå skulle returnere til São Paulo-klubben etter fem år i engelsk fotball.Foto: SCANPIX/REUTERS/Marcos Brindicci
SJOKKRETUR?: Det var et overgangssjokk da Carlos Tevez gikk fra Boca Juniors til Corinthians i 2004. Det vil være et enda større sjokk dersom han nå skulle returnere til São Paulo-klubben etter fem år i engelsk fotball.Foto: SCANPIX/REUTERS/Marcos Brindicci Vis mer

220 000 pund i uka er mer til og med mer enn hva Wayne Rooney klarte å skvise ut av Glazer-familien ikke uten så rent lite drama i fjor høst.

- Det virker å være nært forestående, uansett hva Inter og Wesley måtte si utad. Det virker som om Inter ønsker å selge, men ikke ønsker å innrømme det, samtidig som Wesley ønsker å dra, men ikke vil si det. Det er et godt karrierevalg for ham, og det vil være god butikk for Inter, sier The Suns ikke navngitte kilde.

Sjokkretur En som derimot er åpen på at ønsker seg bort fra klubben han spiller i, er Carlos Tevez, som har levert inn overgangssøknad hos Manchester City.

Spørsmålet mange har stilt seg er hvem som er villige til å betale det styrtrike City forlanger, samtidig som de vil påta seg den stappfulle lønningsposen argentineren mottar ukentlig.

Svaret kan være Cortinthians, São Paulo-klubben 27-åringen spilte for før han reiste til England og West Ham etter VM i 2006.

BBC skriver at den brasilianske klubben har lagt inn et bud på 35 millioner pund - et bud City trolig kommer til å avslå. Likevel er Tevez' rådgiver Kia Joorabchian optimistisk med tanke på at det skal bli butikk før det brasilianske overgangsvinduet stenger 20. juli.

HEMMELIGHETSFULL: Sir Alex Ferguson har allerede kjøpt tre spillere i sommerens overgangsvindu, men har ennå ikke erstattet Paul Scholes. På sin første pressekonferanse etter sommerferien var skotten i det hemmelighetsfulle hjørnet.Foto: SCANPIX/AP Photo/Charles Krupa
HEMMELIGHETSFULL: Sir Alex Ferguson har allerede kjøpt tre spillere i sommerens overgangsvindu, men har ennå ikke erstattet Paul Scholes. På sin første pressekonferanse etter sommerferien var skotten i det hemmelighetsfulle hjørnet.Foto: SCANPIX/AP Photo/Charles Krupa Vis mer

- Corinthians har kommet med et tilbud, og nå avhenger det bare av Manchester City. Det er City som er nødt til å ta en avgjørelse. Alle jobber for at dette skal gå i orden: Jeg, Corinthians, Tevez og Adrian Ruocco (annen Tevez-representant). Det er umulig å bedømme hvor vi står, men jeg tror vi er nær en løsning, sier den iranskfødte forretningsmannen til ESPN Brasil, ifølge Telegraph.

Tevez har så langt i karrieren danset etter Joorabchians pipe, og dratt til de klubbene rådgiveren hans har plukket ut for ham, og ved å flytte tilbake til Brasil får han ønsket om større nærhet til sine døtre opfylt. Derfor er det neppe spilleren det står på ved denne korsveien i karrieren.

Adebayor i streik En annen misfornøyd City-angriper på klubbjakt er Emmanuel Adebayor. Etter å ha fått et karriereoppsving på lån i Real Madrid i vårsesongen, er det tilbake til hverdagen for togoleseren, som ble utelatt fra City-troppen som har reist til USA.

I stedet har han blitt satt til trening med reservene hjemme i Manchester sammen med andre utstøtte karer som Wayne Bridge, Craig Bellamy og Shay Given.

Det er et opplegg Adebayor ikke finner seg i, og ifølge Daily Mail nekter han å rapportere til tjeneste. I første omgang risikerer han en saftig bot, men City skal også undersøke muligheten for å heve kontrakten på grunn av kontraktsbrudd.

Nytt Modric-bud Heller ikke Luka Modric har det lett om dagen, og forholdet til Tottenham-direktør Daniel Levy blir bare bitrere og bitrere for hver dag som går.

Den kroatiske ballvirtuosen har hevdet at han og Levy hadde en muntlig avtale om at han skulle få lov til å gå dersom det dukket opp en tilstrekkelig stor klubb, noe Levy og Spurs-ledelsen har kategorisk tilbakevist.

STREIKER: Emmanuel Adebayor er så misfornøyd at han ble utelatt fra Manchester Citys oppkjøringsturné i USA at han nekter å trene med reservelaget på Carrington.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Segun Ogunfeyitimi
STREIKER: Emmanuel Adebayor er så misfornøyd at han ble utelatt fra Manchester Citys oppkjøringsturné i USA at han nekter å trene med reservelaget på Carrington.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Segun Ogunfeyitimi Vis mer

Chelsea har sett sitt snitt til å utnytte situasjonen, men selv ikke et forbedret bud verdt opptil 27 millioner pund frister Tottenham til å endre standpunkt, skriver The Guardian.

Med Michael Essien ute minst halve sesongen, trenger André Villas-Boas sårt en midtbanespiller, og en nødløsning kan være Scott Parker, melder Daily Mirror.

Årets spiller i England forrige sesong er overraskende nok fortsatt West Hams eiendom, men nå kan han få en andre sjanse til å lykkes på Stamford Bridge, noe han aldri klarte etter overgangen fra Charlton i januar 2004.

OPPRØRSK: Luka Modric' konflikt med Tottenham-ledelsen blir stadig bitrere. Derfor ser Chelsea sitt snitt til å gjøre et nytt framstøt mot kroaten med et forbedret bud.Foto: SCANPIX/AP Photo/Simon Dawson
OPPRØRSK: Luka Modric' konflikt med Tottenham-ledelsen blir stadig bitrere. Derfor ser Chelsea sitt snitt til å gjøre et nytt framstøt mot kroaten med et forbedret bud.Foto: SCANPIX/AP Photo/Simon Dawson Vis mer