Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson truer Vieira med å hente tilbake Roy Keane

Etter slengbemerkning om Scholes-comebacket.

GAMLE RIVALER: Daværende Arsenal-spiller Patrick Vieira (t.v.) og Manchester Uniteds Roy Keane hadde mange tøffe dueller da lagene deres kjempet om titlene tidlig på 2000-tallet. Her fra en kamp i 2004. Foto: Odd Andersen, AFP/NTB Scanpix
GAMLE RIVALER: Daværende Arsenal-spiller Patrick Vieira (t.v.) og Manchester Uniteds Roy Keane hadde mange tøffe dueller da lagene deres kjempet om titlene tidlig på 2000-tallet. Her fra en kamp i 2004. Foto: Odd Andersen, AFP/NTB Scanpix Vis mer


(Dagbladet): Kampen mellom byrivalene Manchester City og United fortsetter - også utenfor banen.

De siste par ukene har den hovedsaklig stått mellom United-manager Alex Ferguson og tidligere City-spiller, nå utviklingsansvarlig i den lyseblå klubben, Patrick Vieira.

Vieira har blant annet tolket det som et svakhetstegn at United har hentet tilbake 37-åringen Paul Scholes.

Ferguson har svart med å kommentere at City har tatt i bruk igjen Carlos Tevez.

I går trakk Ferguson på smilebåndet da han spøkte om å hente inn en annen av sine gamle midtbanehelter til kamp mot Vieira.

- Vi kan få tilbake Keane om han ønsker det, og gjøre det mer interessant, sier skotten ifølge Sporting Life.

- United får fordeler For Vieira er ikke mest kjent som City-spiller, men som midtbanesjef i Arsenal med en rekke durabelige oppgjør mot Uniteds kriger Roy Keane på 2000-tallet.

Det skal nevnes at Keane i sin spalte i The Sun on Sunday sist helg støttet Mancini i avgjørelsen om å ta Carlos Tevez tilbake i varmen.

Denne uka ga Vieira et intervju til BBC, der han blant annet sier at Manchester United, i likhet med de to store klubbene i Spania og Milan i Italia, får fordeler av dommerne som ikke andre lag får - spesielt på hjemmebane.

Vieira følte imidlertid at denne delen av intervjuet ble tatt ut av sammenhengen, og fikk til og med klubbens støtte i å boikotte BBC-reporter Dan Roan fra alle klubbens medieaktiviteter.

- Jeg er veldig sint på Dan Roan. Jeg føler han har feiltolket meg. Jeg gjorde det klart to ganger under intervjuet at jeg ville unngå å kritisere United, og sa til og med at jeg ikke så på Uniteds kamp mot Fulham og ikke hadde sett episoden som reporteren refererte til, sa Vieira i en artikkel på Citys nettside.

Forstår dommeren Men uttalelsen er tydelig nok i videointervjuet hos BBC, og Vieiras ønske om å trekke intervjuet hindret ikke Ferguson i å følge opp Vieiras uttalelser da han holdt pressekonferanse i går.

OMDISKUTERT: Her ville Fulham hatt straffe mot Manchester United. Reaksjonene blant publikum bak mål sier noe om hvor nær Fulham var å få en god mulighet til utlikning på Old Trafford. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
OMDISKUTERT: Her ville Fulham hatt straffe mot Manchester United. Reaksjonene blant publikum bak mål sier noe om hvor nær Fulham var å få en god mulighet til utlikning på Old Trafford. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

- Jeg prøver å analysere det. Jeg vet ikke helt. Jeg mener, han sier mer eller mindre at alle dommerne har gjort feil denne sesongen, og når du er leder i en klubb, skal du ikke diskutere dommerne, sier Ferguson.

Den aktuelle situasjonen oppsto helt på slutten av mandagens kamp mellom Fulham og United, da Danny Murphy falt i feltet etter en duell med Michael Carrick. Fulham-spillerne ropte på et straffespark som de ikke fikk. Det er altså den Vieira understreket at han ikke hadde sett.

- Han har tydeligvis trukket det delvis tilbake, men det er interessant. Saken er at fra dommerens posisjon, kan jeg forstå hvorfor han ikke ga straffe da Danny Murphy gikk i bakken. Ballen gikk til siden da Michael Carrick utfordret ham, og fra den posisjonen, var det ikke klart, sier Ferguson.

- Rikelig med ammunisjon Men også Ferguson innrømmet at United var heldige som ikke fikk straffe mot seg på mandag. Han mener likevel at dommeravgjørelser for og mot et lag jevner seg ut i det lange løp.

- Det var et rimelig krav, men du kunne gått gjennom en million slike situasjoner. Alle klubber får avgjørelser her og der, du får gode og du får dårlige. Det jevner seg ut i løpet av sesongen, det vil aldri endre seg, sier United-sjefen.

Ferguson har det som fisken i vannet i slike ordkriger, og denne vil garantert vare til ligatittelen er delt ut. Og han frykter ikke å gå tomt for verbalt skyts.

- Det vil være rikelig med ammunisjon, sa 70-åringen for en uke siden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling